Ny Nintendo Switch med OLED-skärm: Pris och funktioner –

Nintendo Switch med OLED-skärm

Ur det blå, utan Nintendo Direct och med ett flyktigt och plötsligt pressmeddelande, har Nintendo precis meddelat lanseringen av en ny Nintendo Switch med OLED-skärm , version med 7 tum panel (1280 × 720 pixlar). upplösning) som kommer att fånga uppmärksamhet tack vare inkluderingen av den efterlängtade OLED-panelen, som gör att du kan njuta av högre bildkvalitet än den nuvarande generationen.

Den nya konsolen kommer att börja säljas den 8 oktober, och dess pris kommer att vara 349 euro och av vad vi kan se från denna snabba presentation är att den inte erbjuder mycket förändring från den nuvarande generationen annat än en bättre skärm och förbättrat ljudsystem.

Tunnare ramar

OLED-skärm Nintendo Switch

Det första som bör fånga vår uppmärksamhet är att ramarna har reducerats avsevärt för att ge skärmen maximal synlighet, fler tum, bättre bildkvalitet och en mer slående estetik tack vare dessa mindre ramar. Det betyder att vi på utsidan kommer att ställas inför en konsol av liknande dimensioner som originalet, förutom en större skärm att njuta av spel på.

Utseendet på ljussensorn i toppen av ramen är slående. Vi antar att den här sensorn automatiskt justerar skärmens ljusstyrka om vi vill, speciellt när vi är ute eller spelar spel på natten.

... Lämna tomt om bilden är rent dekorativ.

Det stöd du ville ha

Dessutom har det berömda stativet vi redan hittat på nuvarande Switch ersatts av ett stativ som liknar Microsoft Surface-stativet, en plattform som tydligen kommer att erbjuda mer hållbarhet och ett mycket bättre utseende och känsla än det avtagbara elementet som många slutar med har valt. förlust. med tid.

Slutligen ansluter du till Ethernet-nätverket

... Lämna tomt om bilden är rent dekorativ.

En annan förändring finns i laddningsbasen, eftersom den basen fortfarande kommer att vara liknande (om än med mer rundade kanter), så ingår nu en inbyggd Ethernet-port så att du kan njuta av en bättre internetanslutning för att spela spel ordentligt. spel för flera spelare.

Och mer minne

Slutligen kommer den sista anmärkningsvärda förändringen att vara i lagringskapaciteten eftersom konsolen nu kommer att ha 64 GB intern lagring istället för 32 GB den brukade ha. Detta är en funktion som fortfarande verkar otillräcklig för oss, men med dess hjälp kan vi åtminstone fortsätta att installera nya spel. Naturligtvis kommer vi att fortsätta att ansluta microSD-kortet för att utöka nämnda lagring.

Utan 4K

En viktig detalj som vi skulle vilja lyfta fram är att den här nya Nintendo Switch helt glömmer bort 4K-upplösningen, så vi pratar om en ny konsol som inte kommer att använda upplösningen hos de nuvarande Smart TV-apparaterna. Detta är en mycket viktig detalj som många användare förmodligen kommer att uppskatta när de köper, eftersom detta för 349 Euro förmodligen är en funktion som många skulle vilja få.

specifikationer

Storlek 102 mm x 242 mm x 13,9 mm (med Joy-Con installerad)
Vikt 320 g (420 g med Joy-cons)
skärm 7-tums OLED / kapacitiv pekskärm / 1 280 x 720 pixlars upplösning
CPU/GPU NVIDIA Tegra
Inre minne 64 GB
förbindelse WiFi IEEE 802.11 a / b / g / n / ac) / Bluetooth 4.1.
Ethernet i TV-läge
Videoutgång Max upplösning: 1920 × 1080 vid 60 fps

720p (bärbar dator och skrivbordsläge)

Ljud ut Linjär PCM 5.1 (via HDMI)
Bilhögtalare Stereo
USB USB-C för laddning och kommunikation
Externt minne Spelkort och microSD-kortplats
Sensorer Accelerometer, gyroskop och ljusstyrkesensor
Trummor 4310mAh
Autonomi från 4,5 till 9 timmar beroende på användning

När kan jag köpa den?

... Lämna tomt om bilden är rent dekorativ.

Den nya Nintendo Switch (OLED-modell) säljs i 8 oktober 2021 , och kommer att finnas i två färger: vit och blå/neonröd. Vi hoppas att vi har ett recensionsblock att dela med dig av alla våra intryck av denna nya modell, som ser bra ut för en ny skärm men lämnar en något bitter smak i munnen med tanke på generationsavgången som många förväntade sig.

Och vad som finns inuti har vi i princip samma processor som i nuvarande version, så det blir inget generationssprång i detta avseende. Den goda nyheten är att Joy-Cons är helt kompatibla mellan versioner, så du kan fortsätta att använda din gamla samling på den nya konsolen.

Relaterade artiklar

Back to top button