ny lågkostnadssensor för mätning av luftkvalitet –

IKEA Windrickning, luftkvalitetssensor

Den nya hemenheten som presenteras av IKEA kanske intresserar dig om du bryr dig om att förbättra allt hälsorelaterat, men innan jag dyker in i det hela måste det sägas att du inte behöver oroa dig för att döpa denna nya sensor. … För du kommer att kalla det vad som passar dig, eller bara en sensor för att ta reda på luftkvaliteten. Och faktum är att namnet som den svenska jätten gav honom är lika svårt att uttala som namnet på större delen av hans katalog, med undantag för Lack-hyllorna.

Med det sagt är IKEAs nya produkt Vindlöpning och detta en sensor som kan mäta luftkvaliteten. Detta är en ganska slående enhet för sitt billiga pris, den kommer att börja på bara $ 11,99 och vi gissar att förändringen i euro kommer att vara mellan 10 och 15 euro, men den kommer inte att göra något annat på egen hand.

Så för att få ut det mesta av den här sensorn i händelse av dåliga mätresultat behöver du en luftrenare. Så det är verkligen ett tillägg, en produkt som drar ner kostnaderna för andra, till exempel den senaste IKEA luftrenaren, som vi också skulle kunna prova här.

Så, för att komma in på de tekniska detaljerna, kan denna luftkvalitetssensor mäta partiklar med en storlek på 2,5 eller 2,5 mikron, det vill säga alla de med en diameter på 2,5 mikron. Enligt de analyserade uppgifterna kommer den att visa resultatet med hjälp av en enorm lysdiod på frontpanelen som kan ändra färg för att indikera luftkvalitet:

  • Grön: om den är av denna färg betyder det att kvaliteten är logiskt bra och att det finns en låg koncentration av denna typ av PM 2,5-partiklar.
  • Bärnsten: i denna färg (orange) kommer vi redan att prioritera, och även om det finns en acceptabel kvalitet på luften du andas, varnas du för att det finns en genomsnittlig koncentration av PM 2,5
  • Röd: slutligen en varning som ingen skulle vilja se, särskilt inte inne i huset, men varnar för dålig luftkvalitet och en hög koncentration av dessa PM 2,5-partiklar

Således, som ett trafikljus med en mycket enkel färgkod som är lätt för alla att förstå, hjälper sensorn dig att veta om luften du andas i ditt hem är av bra kvalitet eller inte. Om inte kan du dra nytta av detta och förbättra din luftrenare. Det som alltid kan vara av intresse för allergiker är precis som fuktkrämer.

IKEA Windrickning, pris och tillgänglighet

IKEA luftrenare

Som vi sa är priset på den här sensorn 12 $, vilket är ungefär mellan 10 € och 15 € när den kommer till andra IKEA-varuhus i Europa. För att använda det kommer du bara kräver USB C-kabel och nätadapter som den som används för att ladda de flesta mobiltelefoner. Två saker som inte finns i kartongen, men för väldigt lite pengar kan du till och med köpa dem i den svenska jättens egna butiker.

Naturligtvis gör kostnaden och begränsningarna för att mäta andra partiklar att du tar den här enheten som ett tillägg som referens. Om du vill ha något mer exakt måste du logiskt öka din investering i andra enheter med mer exakta sensorer.

Relaterade artiklar

Back to top button