Ny kommandoradsfunktion för webbläsaren Vivaldi –

När du använder vår webbläsare finns det tillfällen då vi kan vara intresserade av att utföra flera åtgärder samtidigt. Till exempel kan vi vilja öppna två eller flera webbplatser, eller alternativet att ta bort webbhistorik eller rensa cacheminne. innan stängning. Du kan till och med göra det individuellt, men vad händer om du gör allt på en gång med ett enkelt kommando?

Utför flera åtgärder samtidigt

Detta är vad Vivaldi-utvecklarna tänkte på, som skapade en ny funktion som heter Chain of Commands. Detta är en grupp av kommandon som exekveras i en tidigare skapad sekvens. Således kommer vi att kunna aktivera kedjan med snabbkommandon via kortkommando eller anpassade musgester. En uppgift speciellt utformad för användare som behöver en mer avancerad webbläsarupplevelse.

Genom att använda dessa kedjor kan vi utföra flera åtgärder samtidigt … Därför behöver vi inte längre komma ihåg och använda olika kortkommandon för att utföra varje åtgärd individuellt. Grundtanken är att göra flera saker som är vettiga för varandra, men i ett svep kombinera till exempel helskärmsläge och ett läsprogram för att maximera uppmärksamhet och läsbarhet.

Chain of Command-funktionen kommer till Vivaldi

Vi måste ha den senaste versionen för att se de nya snabbkommandona. Vivaldi Browser ögonblicksbild 2350.3 tillgänglig som vi kan ladda ner från denna länk. När webbläsaren är öppen måste vi klicka på “Alternativ” och sedan under avsnittet “Snabbkommandon”. Här nere hittar vi Avsnittet “Kommandokedjor”

Som ett test inkluderar Vivaldi några förkonfigurerade kedjor så att vi kan se hur de fungerar. Klicka bara på plustecknet (+) för att skapa en anpassad sträng. Vi måste också skriva ett namn och börja lägga till kommandon som Öppna länk i aktuell flik, Öppna länkar i bakgrunden, Hantera profiler, Öppna länkar i bakgrundsflikar och snabbkommandon. Du kan starta genvägar från genvägsöverlägget, som startas genom att trycka på F2-tangenten eller genom att trycka på Ctrl + E.

Función cadena de comandos de Vivaldi

Ibland kan ytterligare information krävas för en åtgärd. Om vi ​​till exempel väljer Öppna länk på fliken Aktuell, måste vi tillhandahålla en länk till sidan vi vill öppna. Vi kan lägga till och ta bort kommandon tills vi hittar rätt kombination. När du är klar, tryck på knappen Testkedjeknapp kör kedjan och kolla om den fungerar.

Dessa kommandorader kan köras direkt från genvägsmenyn eller genom att individuellt tilldela kortkommandon eller musgester till dem. Utan tvekan en intressant funktion riktad till de mest avancerade webbläsaranvändarna.

Relaterade artiklar

Back to top button