Ny inofficiell patch för att skydda Windows från NTFS-krasch –

Detta fel hittades i Windows 10. NTFS-drivrutin , och påverkar alla versioner av operativsystemet, från XP till den senaste Insider-grenen. Vad det gör är att när du kör följande länk (från ett CMD-fönster, till exempel), förstör den automatiskt hela filindexet på din hårddisk.

cd c: / $ i30: $ bitmapp

Även om Windows kommer att visa oss ett meddelande om behovet av en systemåterställning, kommer det att vara för sent. All data som sparats på hårddisken försvinner. Om vi ​​kontrollerar Windows Event Viewer ser vi ett felmeddelande som anger det huvudfiltabellen (MFT) på hårddisken är skadad

Även om det är möjligt att köra kommandot CHKDSK för att analysera hårddisken, reparera filtabellen och återställa data, kan vi inte förneka att detta är ett mycket irriterande misslyckande. Och det här kommandot fungerar inte alltid, eftersom det finns användare som, efter att ha stött på ett fel två gånger, har förlorat sina data permanent. Och det är väldigt lätt att gömma det i skadliga skript eller program. Därför uppmuntras närvaron av ett plåster, även om det är inofficiellt.

Ny inofficiell drivrutin för att skydda mot NTFS-korruption

Den här nya drivrutinen utvecklades av en säkerhetsforskare med öppen källkod som heter ” i30Flt “. Denna drivrutin övervakar kontinuerligt diskåtkomst till “$ i30”, och om den upptäcker ett försök att komma in i den här katalogen, blockerar den automatiskt försöket innan diskens partitionstabell blir skadad.

För att installera den här drivrutinen är det första vi måste göra att ladda ner den senaste versionen från dess GitHub-förråd och spara den i en mapp som vi har till hands på vår PC. Efter det kommer vi att öppna ett CMD-fönster med administratörsrättigheter och köra följande kommandon på datorn:

RUNDLL32.EXE SETUPAPI.DLL, InstallHinfSection DefaultInstall 132 .i30flt.inf wevtutil im i30flt.man fltmc load i30flt

Redo. Starta om din dator (även om detta är valfritt) och det nya NTFS-filtret kommer att vara aktivt … Om vi ​​försöker utföra kommandot vi såg i början, kommer detta filter att avfyras och blockera det automatiskt, vilket förhindrar skador på hårddisken.

När Microsoft släpper sin nya officiella patch (om det finns en) kan vi ta bort den här drivrutinen helt enkelt genom att köra följande kommando:

RUNDLL32.EXE SETUPAPI.DLL, InstallHinfSection DefaultUninstall 132 .i30flt.inf

Så vi kommer att återgå till den officiella NTFS-drivrutinen för Windows 10 oförändrad för att skydda oss från detta problem, som företaget självt ger oss råd.

Relaterade artiklar

Back to top button