Ny Firefox-uppdatering fixar NTFS-fel på Windows 10 –

Mycket kan hända när denna säkerhetssårbarhet utnyttjas. Det mest obetydliga är att enheten är markerad som “smutsig” eller “skadad” och Windows visar oss ett meddelande varje gång vi försöker komma åt den, där den påminner oss om och om igen att enheten kan ha fel. Detta löses med en enkel CHKDSK. Det kan också hända att Windows inte kan starta genom att gå till Windows återställning när det upptäcker en skadad disk. Detta fel kan också korrigeras med ett enkelt CHKDSK-kommando.

Men även om det kan verka som att det inte finns något att oroa sig för, finns det en tredje funktion som har demonstrerats i virtuella maskiner. Diskpartitionstabellen är helt skadad och all data på disken går förlorad för alltid. I det här fallet är det inte möjligt att återställa enheten med CHKDSK, och vi kan bara använda programvara för dataåterställning för att återställa informationen och sedan formatera för att börja från början.

Mozilla vill i alla fall befria oss från vår rädsla. Det är därför den nya Firefox 85.0.1 precis har släppts.

Skydda din hårddisk med Firefox 85.0.1

Denna nya version är inget annat än en mindre kvalitets- och säkerhetsuppdatering till webbläsaren. Sammantaget tog Mozilla tillfället i akt fixa 5 fel vad som upptäcktes. Och det viktigaste är NTFS-relaterad krasch som kan skada Windows-hårddiskar.

För att undvika detta använde han all användning av: $ i filnamn olagligt. Om någon försöker komma åt speciell NTFS-katalog som “cd c: / $ i30: $ bitmap” från webbläsaren, kommer den att låsas, vilket skyddar användarens hårddisk.

  • Andra buggar fixade av Mozilla i den här nya versionen:
  • Kraschfel på macOS med Apple Silicon-processorer.
  • Fixade en bugg som gjorde att ytterligare en tom sida skrevs ut.
  • Fixade en bugg i Cache API som blockerade webbläsaren.
  • Fixat inkonsekvensfel i URL-scheman.

Firefox uppdatering

Denna nya version av webbläsaren är redan tillgänglig för alla användare. De som redan har en webbläsare installerad på sin dator kommer att få den automatiskt under användning, och den kommer att installeras när du startar om den utan ytterligare steg. Alternativt kan vi kontrollera om vi har det installerat (eller ladda ner patchen om inte) genom att gå in Hjälp> Om Firefox

Vi kan också ladda ner den senaste webbläsarversionen från Mozillas webbplats för att hålla den uppdaterad och förhindra att någon utnyttjar denna brist.

Chrome, Edge och Windows 10 är fortfarande kvar sårbar till det här problemet med NTFS-partitionstabeller. Dessa buggar förväntas åtgärdas denna vecka, men tills dess är det bäst att vidta extrema försiktighetsåtgärder.

Relaterade artiklar

Back to top button