Ny Ethernet-standard godkänd med hastigheter upp till 400 Gbps –

nätverkskabel det vi använder idag är det bästa sättet att ansluta en dator till Internet med en anslutningshastighet som redan når 1 Gbps och överstiger max. Gigabit Ethernet , som ligger kvar på 940 Mbps. Således fortsätter branschen att utvecklas, och även om det finns fler och fler 2,5G och till och med 10G-kontakter, har nu en standard godkänts som gör att du kan uppnå 100 och upp till 400 Gbps med en kabel.

Detta tillkännagavs idag av Ethernet Alliance efter utgången av Technology Research Forum 2021 där de bekräftar att deras nästa mål är att nå 400 Gbps med den senaste förbättringen 802,3 en standard som använder Ethernet-kablar.

Tre Ethernet- och fiberstandarder kommer

Ethernet Alliance passade på att tillkännage och publicera 802,3cu redan utvecklad standard som gör det möjligt att uppnå hastigheter på 100 och 400 Gbit/s i singelmodsfiber för varje våglängd. Att uppnå högre hastighet per våg gör att du kan använda mindre energi, vilket minskar kostnaderna och gör att du kan driva tätare nätverk med mindre utrustning, vilket minskar värmegenereringen.

Utöver denna standard meddelade de också att de är nära att skapa en grupp för IEEE. P802.3ck standard. Skapandet av dessa grupper sker endast när standarden anses vara komplett och stabil. Och det verkar som att denna senaste standard är väldigt mogen och redo att erbjuda imponerande hastigheter över kopparkablar.

I synnerhet kommer Ethernet att ha gränssnitt 100, 200 och upp till 400 Gbps genom kopparkablar för att minska beroende av optisk fiber som för närvarande är tillgänglig för att uppnå dessa hastigheter.

100 Gbps vid 80 km över Ethernet

Den sista standarden de nämnde är IEEE. P802.3ct som är klar och redo för granskning innan godkännande. Standarden påverkar DWDM-system (Dense Wavelength Division Multiplexing) och är den första Ethernet-specifikationen som tillåter hastighet 100 Gbps s måste nås på avstånd av minst 50 mil.

Trots attraktionskraften att godkänna dessa standarder är det viktigt att priserna på 2,5G- och 10G-komponenter fortsätter att falla, så deras närvaro har ökat. Nuförtiden är nätverksutrustningen som krävs för att uppnå 10 Gbps över Ethernet mycket dyr och kräver till och med dedikerade Ethernet-kablar som kan hantera sådana anslutningar. När det gäller 2.5G-kontakter blir de mer och mer vanliga i avancerade moderkort eller routrar, och gradvis tar de sig in i mellanklassen.

Relaterade artiklar

Back to top button