ny distribution för installation på Raspberry Pi –

MX Linux är en distribution baserad på Debian som har funnits bland användarna under lång tid. Bland dess huvudegenskaper måste vi lyfta fram det faktum att det är ett mycket noggrant och optimerat system i alla avseenden, som strävar efter den perfekta balansen mellan användbarhet och elegans. Detta operativsystem innehåller också ett antal vanliga applikationer (VLC, Firefox, LibreOffice) så att användare kan komma igång med det från första stund. Den har till och med sina egna verktyg utformade för att hjälpa till att hantera och administrera hela Linux.

Från början var denna distribution endast tillgänglig för 32-bitars och 64-bitars datorer. Men dess utvecklare bestämde sig för att gå längre. Och inom några timmar kan vi testa den första pre-release MX Linux på en Raspberry Pi.

MX Linux “Ragout” – Ny distribution för Raspberry Pi

Även om han fortfarande är med beta Från och med nu kan vi ladda ner och installera nya MX Linux på vilken Raspberry Pi mikrodator som helst. Denna nya distribution är tillgänglig för Raspberry Pi 3, 4 och 400 … På grund av strömproblem är det inte möjligt att installera denna mikrodator i andra äldre modeller.

MX Linux erbjuder oss på Raspberry Pi mycket lätt och anpassningsbar Fluxbox skrivbordet, samt ett antal program installerade som standard för att inte slösa tid på att ladda ner eller installera andra program:

  • Firefox ESR
  • Claws Mail
  • VLC
  • Thunar
  • Fjäder
  • Geany

Och vi kommer också att hitta typiska MX-applikationer (Conky, MX Updates och andra MX-verktyg) för att kunna anpassa och hantera detta system.

Denna fördelning ger GPIO hamnar påslagen som standard för att kunna programmera i Scratch eller Python utan problem. Och den innehåller även en webbkamerafunktion om du har det tillbehöret eller hatten ansluten till din mikrodator.

ladda ner och installera

Som vi sa, vi minns att denna distribution fortfarande är inne beta … Dess utvecklare rekommenderar att användare testar det och rapporterar problem innan de erbjuder en stabil version av denna Linux för Raspberry Pi.

Vi kan ladda ner den senaste betaversionen gratis från följande länk. Detta system distribueras i IMG-format och vi behöver till exempel ett speciellt program Raspberry Pi värmekamera att skriva den angivna bilden till micro-SD och kunna köra Raspberry Pi med den. Den nya MX Linux för Raspberry Pi fungerar med både micro-SD och USB-minne.

Standardanvändarnamnet är pi och standardlösenordet för distributionen är hallon. Naturligtvis rekommenderar vi att du ändrar det så fort du startar systemet för att undvika säkerhetsproblem.

Relaterade artiklar

Back to top button