Ny AirPods Max kraschrapport när den är ansluten till iPhone –

Plötslig frånkoppling från AirPods Max

Kike, en Apple-användare känd i det här nyhetsrummet, har twittrat om sitt personliga Twitter-konto om de problem han har ställts inför med AirPods Max i flera veckor. Som antytts fanns det flera enheter som han ägde och returnerade på grund av identiska fel. Han granskar för närvarande sina Max-rum, och även om han öppet berömmer deras utmärkta prestanda när det gäller ljudkvalitet, verkar han misslyckas på en punkt som a priori borde vara mer relevant för en Apple-produkt: hans koppling till ekosystem av produkter.

I olika videor som publicerats på det tidigare nämnda sociala nätverket demonstrerar Kike de konstiga misslyckandena hos sina AirPods genom att utföra enkla åtgärder som att försöka skicka ett röstmeddelande via iMessage medan du lyssnar på musik. Vanligtvis stannar uppspelningen när du börjar spela in ljud och startar igen när den slutar. Men följande händer med Kike: först kopplas en av hörlurarna bort, sedan den andra och slutligen är de inte anslutna till iPhone och den initiala konfigurationsskärmen ser ut som om det vore nya AirPods Max.

LOS 4º Y ME SIGUEN SIN FUNCIONAR !! UN COMPLETO DESASTRE !! 👎🏽 @Apple #Apple #airPodsMax #fallamos #Fallout #noworks #iKike #YouTube #youtuber #influencers https://t.co/dQBHnl0E7n

Andra fel som du upplever är relaterade till volymkontroll. I följande video visar han tydligt hur han försöker minska ljudintensiteten med den digitala kronan, samtidigt som han håller den på samma nivå. Det här är inte konstanta fel, utan sporadiska men tråkiga nog att Kike, enligt vad han berättade för oss, överväger att få tillbaka sina hörlurar igen.

Som vi förklarade i början är det dessa rum som den har, och det verkar som att alla har samma problem. Din iPhone har uppdaterats till den senaste officiella mjukvaruversionen, iOS 14.4, medan hörlurarna också har den enda firmwareversionen som är tillgänglig hittills. Han kommenterar också att flera användare som ett resultat av att dela sin erfarenhet på Twitter kontaktade honom och klagade på samma problem, så det är uteslutet att det är Kikes iPhone som har några skador. Därmed ursprunget till misslyckandet kan ha ett fabriksfel relaterat till Bluetooth-anslutningen på AirPods Max, som skulle ha haft detta problem i en stor grupp enheter, om vi tog hänsyn till att detta hände med några av dem. Ett annat möjligt problem kan vara programvara, så du måste vänta på en uppdatering för att kunna reda ut saker.

Vad du ska göra om något sådant här händer dig

I likhet med hur iPhone-buggar kan rapporteras till Apple, kan samma sak göras med tillbehör som AirPods Max. För detta rekommenderas kontakta företagets tekniska service och informera dem om ditt problem. Du kan ta den här kontakten via livechatt på deras Honest Sign-webbplats och till och med via telefon (900 150 503 gratis från Spanien). I vissa fall kommer de att kunna erbjuda dig en lösning redan nu, men de kommer alltid att ta hänsyn till problemet och eftersom det kan vara något gemensamt kommer företaget att interagera mellan avdelningar inom företaget för att lösa störningar så snart som möjlig.

Relaterade artiklar

Back to top button