Nuvarande OnePlus-enheter stöder inte, och kommer inte heller att stödja, Project Treble (uppdaterad: replika)

Note: We hope you enjoy reading this article: Nuvarande OnePlus-enheter stöder inte, och kommer inte heller att stödja, Project Treble (uppdaterad: replika)

OnePlus bekräftade under en AMA att det fortfarande pågår på det officiella forumet, att varken OnePlus 3/3Tinte heller 5/5T stödja eller kommer att stödja Project Treble. Nyheten är inte bra, men inte tragisk och delvis förutsägbar.

Project Treble tillkännagavs initialt som endast tillgängligt för smartphones som levereras med Oreo, och ingen av OnePlus-produkterna uppfyller detta krav. Senare verkade Google arbeta för att utöka stödet till vissa andra smartphones, men det var aldrig klart vilka smartphones, och uppenbarligen OnePlus som inte är en del av det ändå.

Det bör också noteras att OnePlus 3/3T de var bland de första smartphones som uppdaterade till Oreo, oavsett Project Treble, och att den faktiska godheten hos den senare fortfarande återstår att demonstrera, hur önskvärt det än är, och inte bara för uppdateringar. Bland annat vet OnePlus mycket väl att hastigheten och kvaliteten på uppdateringar är en nyckelpunkt för sina användare, och har redan visat att det har ändrat steg i denna mening, så för nu kommer vi att ge det fördelen av tvivel, det underförstått att även från Project Treble förväntar vi oss ett märkbart uppsving; men vi kommer att verifiera detta på andra enheter före OnePlus.

Uppdatering 07/12/2017 kl 09:00

OnePlus svarade på frågan, på sitt officiella forum, under en AMA. För att aktivera Project Treble behöver du partitionera om det interna minnet av sina smartphones, som för närvarande har en enda partition. Men enligt tester utförda av företaget är det en process att ändra partitionslayouten via en OTA-uppdatering mycket riskabeltdet kunde att blockera permanent enheten. Av denna anledning har OnePlus medvetet beslutat att inte implementera Project Treble på sina nuvarande smartphones, men lovar kontinuerligt och snabb support.

OnePlus är också medveten om detta framställningchange.org undertecknat av många av dess användare, men företagets position har sina skäl. Om du då tänkte på möjligheten att OnePlus gör några tillgängliga fabriksbild för manuell blixt, istället för via OTA, känner vi oss avskräckta. Detta skulle vara lite vettigt, eftersom OnePlus skulle hamna hos de flesta användare utan Project Treble och en liten minoritet med, och ur en framtida supportsynpunkt kan detta komplicera och inte förenkla saker och ting.

Relaterade artiklar

Back to top button