Nu kan du installera iOS 14.4, watchOS 7.3, etc. –

Notera: macOS 11.2 kanske inte är tillgänglig vid tidpunkten för detta inlägg, men förväntas släppas inom de närmaste timmarna tillsammans med resten av systemen.

Vad ser vi i den här nya versionen av iOS?

Apple kommer redan att förbereda sig för att lansera iOS 15 om några månader, men det kan inte lämna iOS 14-användare övergivna. De har ett åtagande att säkerställa kontinuiteten i sin mjukvara, och vi måste komma ihåg att den kom ut först för fyra månader sedan, även om det fram till idag kan ses att detta har hänt under lång tid.

Även om vi redan pratar om en ganska avancerad version av iOS 14, innehåller den fortfarande olika nya funktioner. De kanske inte är helt revolutionerande, men de ger definitivt kontinuiteten i programvaran som är installerad på både iPhone och iPad. De viktigaste är:

  • Förbättrad VoiceOver-funktion för synproblem.
  • Förbättringar av systemgenvägar.
  • Integrering av HomePod mini och Handoff-funktioner. Nya animationer vid överföring av musik från iPhone till högtalare.
  • Nyheter om att tredjeparts Bluetooth-enheter kan välja vilken typ av produkt som ska anslutas.

Till dessa estetiska eller funktionella förbättringar finns det riktigt viktiga säkerhetsförbättringar som måste läggas till. Apple inkluderar olika förbättringar i var och en av sina uppdateringar, betydande när det gäller korrigeringar som åtgärdar små säkerhetshål. De är inte så märkbara som det är uppenbart om man går inom själva koden, och inte estetiskt.

Vikten av att uppdatera dina enheter

Som vi noterade tidigare, även om det finns många nya funktioner integrerade, är uppdateringen viktig. Detta beror främst på det faktum att säkerhetskorrigeringar alltid är i högsta möjliga säkerhetsmiljö. Därför rekommenderar vi alltid att du uppgraderar din hårdvara. För att göra detta behöver du bara följa dessa steg:

  • Gå till Inställningar.
  • Gå till “Allmänt”.
  • Klicka på Programuppdatering.
  • Vänta tills uppdateringen släpps och börja installera den.

Som ofta är fallet när en ny version av programvara släpps, kanske servrarna inte kan skicka uppdateringen till alla användare. I dessa fall är det bäst att ha tålamod, eftersom det så småningom kommer att nå all kompatibel hårdvara.

watchOS 7.3 kommer med verkliga förändringar

Förutom uppdateringarna för Mac och iPhone eller iPad, sticker även watchOS 7.3-uppdateringen ut. Det finns inte många nya föremål i den, eftersom den bara betonar integrationen av den nya sfären med den panafrikanska flaggan, som kommer att förändras under dagen. Dessutom har EKG-funktionens ankomst till andra länder som Japan, Mayotte, Filippinerna och Thailand aviserats. Utöver det rapporteras bara nyheter angående stabiliteten och säkerheten för hårdvaran, vilket är en mycket god anledning att besluta sig för att uppgradera så snart som möjligt. Den innehåller också Time to Go-funktionen som är tillgänglig i Apple Fitness +.

Slutligen bör vi också fira ankomsten av tvOS 14.4-uppdateringen, som inte har några anmärkningsvärda innovationer utöver de vanliga korrigeringarna. Det är ganska vanligt att se detta på Apple TV-operativsystemet för att inte se någon visuell nyhet. Men utan tvekan är detta mer än tillräckligt för att motivera en uppdatering.

Relaterade artiklar

Back to top button