NSudo: filredigeringsprogram som superadministratör –

Det första vi bör veta i denna mening är att det i de flesta moderna operativsystem finns så kallade behörigheter och användarkonton på olika nivåer. Detta tillåter administratörer att kontrollera användningen av själva programvaran, samt tillgång till specifika funktioner eller installerade program. Annars kontroll över något viktigt systemet som Windows eller Linux skulle spridningen vara kaos.

När vi börjar arbeta med dem skapar vi därför flera konton, förutom administratörskonton, med lämpliga behörigheter och begränsad åtkomst. Så snart vi vet om allt vi berättar kan vi ta det ett steg längre för att lösa samma problem. Det är här program som de tidigare nämnda NSudo kom igen i spelet vi ska prata om.

Verktyg som tillhandahålls av NSudo på Windows

Så snart vi är tydliga med vad vi pratar om, kommer vi att berätta det i Windows, som i de flesta OS , det finns ett antal konton som kallas superadmins. Som du kanske gissar utifrån deras namn fungerar dessa superadministratörskonton som sysadmins, men med några extrafunktioner. Och det är dessa konton som tillåter sina användare att göra vissa ändringar, uppdateringar eller avinstallationer av vissa Windows-program.

Vi kan säga så superadministratör konto kan hantera vissa filer i Windows. De är a priori otillgängliga för andra konton, så de har exklusiv tillgång till dem. Det är värt att notera att denna superadministratör kan ha flera namn på Windows. Mest vanliga Pålitlig installerare eller System.

För att ge oss en idé kan vi ibland försöka komma åt en specifik fil på systemet, men vi kan inte ens göra det som administratörer … Detta beror på att de ägs av en av dessa superadmins. Därför, vid behov, är detta vad vi kan lösa med program som NSudo, som vi visar dig nedan.

Specifikt, här hittar vi en öppen källkodsapplikation som hjälper användare att komma åt vissa låsta filer. Således, genom att använda NSudo, tillåter det användare att köra program genom sina nuvarande användare, nuvarande process, TrustedInstaller eller System.

Faror med att använda NSudo utan kunskap

Det första du bör veta i detta avseende är att filer som är begränsade till TrustedInstaller- eller System Super Administrator-kontot är extremt viktiga filer för Windows. Detta betyder faktiskt att dessa filer är mycket viktiga för att hålla operativsystemet i toppskick. Det är därför det rekommenderas att endast de som verkligen vet vad de gör, det vill säga Windows-experter, gör ändringar i dem med hjälp av NSudo.

Därav hur programvara. själv påminner oss om hans gränssnitt , bör detta program användas med försiktighet, eftersom underlåtenhet att göra det kan resultera i allvarlig skada på själva operativsystemet.

Hur man startar NSudo

Utvecklarna av denna applikation gör den tillgänglig för oss i olika versioner. Bland dem finner vi ÄRM , x86 och x64-utrustning vilket gör att vi kan välja den kompatibla versionen för varje enhet. Efter att vi har laddat ner och startat den hittar vi en bärbar applikation som inte behöver installeras på systemet. I sin tur erbjuder det oss ett enkelt användargränssnitt för att slutföra de uppgifter som vi kommenterar.

Därför, som du kan föreställa dig, tillåter NSudo oss att köra alla program med alla systembehörigheter. För detta, vad vi kommenterar, är processen enkel, till stor del tack vare dess intuitiva användargränssnitt … Det första steget är att ladda ner den komprimerade filen från Github och starta den körbara filen som matchar vårt teams arkitektur. Efter att ha installerat det kommer vi att se ett litet fönster i mitten av skärmen. Tack vare detta kommer vi redan att ha möjlighet att välja mellan de fyra användare som finns här. Vi uppnår detta från rullgardinsmenyn i fältet “Användare”.

Samtidigt ger detta programfönster oss också möjlighet att markera alternativet Alla privilegier. Detta ger oss tillgång till alla Windows-program och filer, även de som vi inte ens hade tillgång till som administratörer. Efter det måste vi välja ett program från rullgardinsmenyn genom att klicka på knappen “Sök”.

Hur man laddar ner NSudo gratis på Windows

Som vi nämnde tidigare är detta användbart program för vissa Windows-användare som behöver ännu mer kontroll över operativsystemet. Men samtidigt, eftersom han ger oss alla tillstånd till allt Ansökningar och filer på systemet måste vi vara försiktiga så att vi inte använder dem lättvindigt eller omedvetet.

Det kan bli seriösa skador innan Redmond system , något ingen behöver. Tja, för att ladda ner detta program med öppen källkod behöver vi inte längre gå till dess officiella GitHub-sida, särskilt från den här länken.

Ett annat NSudo-alternativ

gsudo

Detta är ett annat program som liknar det som nämns i samma rader, också öppen källa som vi kan ladda ner härifrån. Låt oss säga att den här lösningen tillåter oss att köra kommandon med alla behörigheter, eller ta upp det nuvarande systemskalet i samma mening. För att göra detta behöver vi bara lägga till gsudo-programmet på kommandoraden, varefter det kommer och kommer att köras med alla Behörigheter … För närvarande visas ett popup-fönster som du kan interagera med för att dra nytta av programmet.

Relaterade artiklar

Back to top button