Nokia X6 ett steg bort från internationell landning: det blir Android One och kommer att ha ett annat namn

Note: We hope you enjoy reading this article: Nokia X6 ett steg bort från internationell landning: det blir Android One och kommer att ha ett annat namn

Efter hack har tullklarerats urbi et orbi sedan iPhone X har varje Android-smarttelefon som har valt att efterlikna den lockat inte lite kritik av en stor grupp entusiaster, som alltid har sett differentieringen från Cupertinos smartphones som ett minimikrav. Av någon anledning dock representerade Nokia X6 ett undantag: trots det ökända hacket fick det ett mycket varmt välkomnande i Kina efter avtäckningen i maj förra året, men ryckte oväntat samtycker även i väst.

Om det bara var charmen med det exotiska kommer vi snart att få reda på, för efter en serie av rykte som har jagat varandra under de senaste två månaderna, det är nu bekräftat att Nokia X6 kommer att passera de kinesiska gränserna att öppna sig för världen, förmodligen långsamt anlända Europa. För att göra det kommer han dock att genomgå chockterapi för att anpassa bäst på den internationella marknaden.

Namnet Nokia X6 kommer att ge vika för Nokia 6.1 Plus och viktigast av allt, programvaran kommer att baseras på Android 8.1 Oreo stockgå med i programmet Android One. Designen (hack inklusive) och specifikationerna kommer att finnas kvar istället oförändrad: vi pratar om en display från 5,8″ full HD + i 19:9SoC Snapdragon 636, 4/6 GB RAM, 32/64 GB internminne och dubbla bakre kameror från 16 och 5 megapixlar. Nokia 6.1 Plus kommer till Hong Kong från kl 19 julimedan några datum för vår marknad ännu inte är kända.

Relaterade artiklar

Back to top button