Nokia Lumia 920 – var det en revolution?

En karaktär, som jag inte kommer att namnge, sa igår, “Jag skrev gonzojournalistik!” För att vara ärlig är jag inte redo att tävla i pennbesittning med Hunter Thompson, men jag vill klargöra några saker angående gårdagens tillkännagivande. Så om det verkar för dig att Lumia 920 hälsas med fientlighet, så borde du verkligen vänta på presentationen av The New iPhone – just nu när en artikel om den nya iPhone visas på någon populär resurs med många kommentatorer, kommer du se omedelbart att volymen av “anspråk” kommer att vara absolut ojämförlig. Och ändå kommer nästan alla att säga – “Det här är en iPhone, de kommer att sälja den orealistiskt mycket.”

Men jag vill göra dig upprörd och möjligen överraska dig – nästan alla meddelanden åtföljs av ett stort antal oohs, suckar, stön och negativitet i nätverket. I själva verket är det mycket värre när det inte finns något ljud alls. Till exempel, hur många av er vet vad Motorola presenterade igår? Av synen var uppmärksamheten på detta tillkännagivande mindre av en storleksordning, men det fanns inga sådana höga stön, uppenbarelser, “företagsbegravningar”.

Internetens väsen är att människor i det inte uttrycker vad de säger högt i närvaro av vänner och bekanta. Internet är på många sätt en “dumpning” av känslor, där människor dumpar sina upplevelser och inte bryr sig om deras form och innehåll på länge. Kommentarer på sociala nätverk har länge varit ett “piskande slag” där människor lägger all sin stress. Det faktum att en person nu skriker i kommentarerna att det inte finns någon “innovation” i iPhone 5 eller “ett fruktansvärt lock” i SGSIII betyder inte att han efteråt, efter att ha vägt allt förnuftigt, inte kommer att gå och köpa dem .

Det är samma sak med Lumia 920 – jag har sett ett helt berg av kommentarer med mycket olika innehåll. Jag kommer att försöka separera “flugor från kotletter” och diskutera olika fördelar och nackdelar med vissa funktioner i Lumia 920 utan känslor, lugnt och i detalj.

Användning av N9-designen

Betydelsen av dessa uttalanden beror på att företaget “inte kan komma med en ny design.” Enligt min uppfattning är denna avhandling mycket kontroversiell och här är varför.

Låt oss börja med att N9 släpptes långt från alla marknader och producerades under en ganska begränsad period, publiken som faktiskt såg den är inte så stor (vi pratar naturligtvis inte om nördar). De som tror att om Nokia inte hade leds av Stephen Elop, skulle Nokia ha använt designen av N9 bara en gång, har fel, vilket framgår av bilden av denna prototyp på Meego:

Nokia Lumia 920 - var det en revolution?

Låt oss nu se hur ofta andra företag byter design:
Apple: iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5 (nästa iPhone). Denna design täcker perioden från 2010 till 2013.

Samsung Galaxy – i en mycket liknande design som Samsung Galaxy S släpptes:
Galaxy S Advance, Galaxy S Plus, Samsung Galaxy R, Galaxy Player, Galaxy SII, Galaxy SII HD LTE. Och designen av Galaxy Note skiljer sig inte från Galaxy SII mer än Lumia 920 från N9.

HTC har designen av One-linjen och några andra enheter:
One S, One X, Desire V, One XL, Desire X. 5 enheter i mycket liknande design.

Är det bra eller dåligt? Jag tror att detta bara är en vanlig praxis för de flesta företag – utvecklingen av en igenkännlig, “företags” design är inte så lätt, och det är inte särskilt rationellt att “kasta bort” en design som användarna känner igen och som blir en “visitkort”.

Skärm

Någon är missnöjd med att skärmen inte är AMOLED, någon tycker att det finns “inte tillräckligt” innovation på skärmen.

Låt oss ta en titt på dessa argument. AMOLED-skärmar är både berömda och kritiserade, så om du sätter en Nokia AMOLED-skärm skulle det kanske kritiseras på samma sätt, bara för att det är AMOLED.

Att säga att AMOLED-skärmar är dåliga skulle vara hyckleri, Nokia satte skärmar av hög kvalitet i sina smartphones. Men är IPS + -teknik sämre? Enligt min åsikt har nästan alla nackdelar eliminerats i IPS-skärmar – bakgrundsbelysning, otillräcklig kontrast, otillräcklig betraktningsvinkel.

Det verkar som om det i en 4,5-tums skärm skulle vara helt enkelt omöjligt att använda AMOLED utan PenTile. Men IPS + som används i Lumia 920 är tillverkad med den klassiska RGB-tekniken.

Låt oss jämföra pixeldensiteten och subpixeldensiteten i populära smartphones:

Nokia Lumia 920 - var det en revolution?

Som du kan se är alla Amoled-skärmar med flaggskeppssmartphones exklusivt utrustade med PenTile. medan masstekniken för paneler med en sådan diagonal och pixeldensitet inte har behärskats i produktionen. Föreställ dig hur mycket kritik det skulle vara om Nokia introducerade PenTile Amoled?

Men det här är inte slutet på konversationen om skärmen. Nokia hävdar att Lumia 920 har en skärm med en rekordbrytande långsam svarstid. Här är en video om detta ämne.

Förutom ovanstående noterar vi att Lumia 920-skärmen är utrustad med en ny generation av Clear Black Display-teknik som anpassar sig till ljusstyrkan i omgivande ljus.

Det är omöjligt att inte nämna den nya pekskärmen som används i Lumia 920: Synaptics ClearPad Series 3, som automatiskt upptäcker om skärmen berörs med en nagel, en handskad hand eller en öppen del av handen.

Kamera

Du måste komma ihåg hur det för sex månader sedan sjönk av kontroverser om den första PureView-kameran från Nokia – det fanns många kommentarer om att ett sådant antal megapixlar “bara marknadsför” att det inte är nödvändigt. Men tiden har gått, passionerna har minskat och ingen bestrider Nokia 808 PureViews överlägsenhet inom mobilfotografering. Men denna smartphone är en nisch, med en sådan “puckel”, men på Symbian – ja, du förstår logiken i resonemang.

Lumia 920 tog PureView-tekniken “från andra sidan”. Enligt min mening är detta Nokias rätt – hur man avyttrar detta märke. Om de säger att PureView inte betyder ett stort antal megapixlar utan banbrytande teknik inom mobilfotografering, vet de förmodligen bättre – det här är deras teknik. Att ropa direkt från fladdermusen att “allt runt finns bedrägeri” betyder att man trampar på samma kratta igen.

Uppfattningen om tekniken påverkades av företagets kommunikation – de sköt reklam inte på Lumia 920 utan på en professionell enhet. Detta är vanlig praxis, men verkligen inte den rätta i det här fallet. Jag skulle dock inte förneka effektiviteten i denna teknik – titta på två videor filmade vid presentationen av smarttelefonen av oberoende journalister.

Videostabilisering

Att ta bilder i mörkret

Windows Phone 8

Kritiker hävdar att det påstås fanns “inget att visa”, och därför visade inte operativsystemet. Enligt min mening är detta löfthet och mycket viktigt. Vår allmänhet publicerar regelbundet läckor om Windows Phone 8 och det finns så många av dem att en lista över alla de nya OS-funktionerna tar, enligt mina uppskattningar, cirka 15 sidor.

Nokia Lumia 920 - var det en revolution?

Det mest slående är den uppdaterade Internet Explore, med möjlighet att spara trafik; och inbyggt i Skype-systemet; och avancerat multitasking-stöd; och ett system för att spara trafik; och Nokia-kartor inbyggda direkt i systemet och tillgängliga för alla företag, med förmågan att arbeta helt offline; och linssystem, som är inbyggda direkt i kameraprogrammet; och support för spel i kombination med PC och Xbox; DirectX 11-stöd, vilket gör det möjligt för spel att nå en ny kvalitetsnivå, på riktigt, inte på presentationsglas; stöd för att visa meddelanden på låsskärmen; många nya API: er, inklusive möjligheten att få detaljerad information om batteriet, få kontakter och SMS; förmågan för program att utbyta data med varandra; stöd för ett “barnhörn”, vilket gör att du kan blockera vissa funktioner med ett lösenord etc.

En sådan mycket ofullständig lista, som du kan se, är något inkonsekvent med anmärkningen “vad, de lade bara till skärmdumpar”. Men varför har inte operativsystemet visats fullständigt? Jag har inte ett tydligt svar på denna fråga – kanske vill Microsoft inte att dess funktioner omedelbart ska “flytta” till operativsystemet för konkurrerande företag, vilket hände efter lanseringen av Windows Phone 7.5, eller vill skapa en tillräckligt stor och separat information tillfälle efter lanseringen av iPhone, så det påminner dig själv igen. Hur det än är, det finns något att berätta för dem, det kan inte vara något tvivel om det.

Revolutionen hände inte

Det är alltid svårt att diskutera sådana slutsatser, för det är inte klart vad personen menade. Låt mig citera det uttalande jag såg på Facebook av Oleg Plastovets: ”Fan, killar, vad ville du?! Så att enheten skulle gå ut i rymdbanan, klappa med vingarna och kunna teleportera? ” Kanske är detta alltför emotionellt, men tydligt riktat i rätt riktning.

Jag vill gå till den rationella sidan av frågan. En revolution är i princip en radikal, radikal, djup, kvalitativ förändring, ett steg i utvecklingen av samhället, naturen eller kunskapen.

Och vad, under de senaste åren, när det gäller smartphones, något betydande antal människor som kallas “revolution”? Jag minns att jag sa det om den första iPhone. Men innehöll det några innovationer som marknaden inte kände till tidigare? Kapacitiv multitouch? Ja. Ett fingerbaserat operativsystem är mycket möjligt. Men resten av tekniken var inte något unikt. iPhone 4 med Retina-skärm? Det är möjligt, även om det är svårt att avgöra om detta är evolution eller inte – och innan det fanns skärmar med hög pixeldensitet.

Kanske representerade Samsung något som ett betydande antal människor kallade en revolution? Super Amoled? Enligt min mening är detta en utveckling av OLED-skärmen, men knappast en revolution. 4-kärnig processor? Men det här är inte Samsungs egendom och det var inte hon som presenterade det först, men med allvarliga tvivel om det praktiska behovet av en sådan processor i en smartphone är det svårt att kalla det en revolution. Var Galaxy SI, SII, SIII-modellerna revolutionerande? För att vara ärlig har jag inte hört någon på allvar prata om det och jag kan inte komma ihåg en enda teknik som skulle kunna kallas en ”revolution”. ..

Har Nokia gjort revolutioner? Strikt taget presenterade Nokia den första kommunikatören, den första 3G-smarttelefonen, den första smarttelefonen med möjlighet till videosamtal, den första smarttelefonen med optisk zoom, den första smarttelefonen med en 41 megapixelkamera och i följd 2 smartphones med de största sensorerna av alla smartphones som har funnits tidigare.

Nokia Lumia 920 - var det en revolution?

Nokia Lumia 920 är den första smarttelefonen med optisk kamerastabilisering. Om teknik inte har dykt upp i smartphones tidigare, är det inte revolutionerande i ordets strängaste mening? Jag hoppas att ingen kommer att förneka dess praktiska och begripliga fördelar.

Kanske menar kritikerna något annat? Kanske är de rädda för att ändra plattformen på Windows Phone eller är de inte tillräckligt delade i vad som visas eller känner inte till definitionen av revolution? Jag vet inte svaret på den här frågan, men det finns verkligen anledning att tänka på den.

Innan vi sammanfattar vill vi fråga er, våra kära läsare, har Nokia besvikit dig med nya enheter? Om ja, då en stor begäran, skriv i kommentarerna vad du förväntade dig av dem och väntade inte. Tack!

Slutsats

Enligt min åsikt presenterade Nokia en mycket intressant produkt men lyckades inte klara av en kompetent, förståelig och konsekvent beskrivning av dess egenskaper. De gjorde ett antal misstag vid arkivering, beskrev inte när smartphones kommer att släppas, och hur mycket de kommer att kosta. Troligtvis planerar de att publicera all denna information med tanke på priserna på den nya iPhone, men ändå dikteras den första delen av det negativa mer sannolikt av kommunikationsfel med sina kunder än av några allvarliga och betydande brister i den skapade produkten .

Relaterade artiklar

Back to top button