Nokia 1 Android 10-uppdatering rullas ut med säkerhetskorrigering i juni

HMD Global har gjort ett officiellt tillkännagivande om tillgängligheten av Android 10-uppdatering för Nokia 1-smarttelefonen. Enheten är bland de få Nokia-enheter som ännu inte fått uppdateringen till Android 10.

Den officiella färdplanen för Android 10 reviderades efter covid-19-pandemin och placerade Nokia 1 tillsammans med Nokia 2.1, Nokia 3.1 och Nokia 5.1 i slutet av andra kvartalet 2020. Men uppdateringen har fått vänta till tredje kvartalet för att börja rulla ut.

Förutom tillkännagivandeinlägget ser vi också rapporter från användare som kan bekräfta att Nokia 1 Android 10-uppdateringen nu rullas ut i stabil version. Utöver det nya operativsystemet får du också den uppdaterade säkerhetskorrigeringen från juni 2020.

Nokia-1-Android-10-uppdatering(Källa)

Uppdateringen kommer att rullas ut i vågor, med den första lanseringen inriktad på 10 % av Nokia 1-enheter som säljs i:

– Bangladesh
– Kambodja
– Indien
– Indonesien
– Laos
– Malaysia
– Myanmar
– Nepal
– Filippinerna
– Singapore
– Sri Lanka
– Thailand
– Vietnam

Senast den 10 juli förväntar HMD att Android 10-uppdateringen kommer att ha nått 50 % av enheterna på dessa marknader och avsluta lanseringen senast den 12 juli. Vi bör veta detaljer om våg 2 av lanseringen därefter.

Det är värt att notera att Nokia 1 är bland de få Android Go-drivna enheter med exemplariskt mjukvarustöd. Den inkommande Android 10-uppdateringen, som förväntat, är baserad på Go-utgåvan och är den andra stora OS-uppdateringen för en enhet som debuterade med Android Oreo.

För ett tag sedan hämtade Nokia 1 Plus sin Android 10-uppdatering – den första stora OS-uppgraderingen för enheten. Om man tittar på vad som hände med Nokia 1 kan ägare av Plus-varianten vara säker på att Android 11 kommer. Du kan kontrollera om din Nokia-enhet kommer att få den här uppdateringen här.

Relaterade artiklar

Back to top button