Nintendo, Niantic tillkännager nytt AR “Pikmin”-mobilspel, som kommer senare under 2021 –

Niantic och Nintendo har tillkännagivit ett nytt mobilspel med förstärkt verklighet baserat på “Pikmin”-serien, som kommer att lanseras senare under 2021.

De två företagen delade inte många detaljer om appen, men sa att den skulle “inkludera spelaktiviteter för att uppmuntra promenader” och för att “göra promenader mer förtjusande.” En global lansering är planerad till senare under 2021.

“Niantics AR-teknik har gjort det möjligt för oss att uppleva världen som om Pikmin i hemlighet lever runt omkring oss”, sa Nintendos Shigeru Miyamoto. “Baserat på temat att göra promenader roligt, är vårt uppdrag att ge människor en ny upplevelse som skiljer sig från traditionella spel. Vi hoppas att Pikmin och den här appen kommer att bli en partner i ditt liv.”

Pikmin-spelet kommer att vara det första försöket i ett nytt partnerskap mellan Niantic och Nintendo som kommer att kombinera Niantics augmented reality-teknik och Nintendos franchisekaraktärer. Appen kommer också att vara den första titeln som skapats av Niantics Tokyo Studio sedan den öppnades 2018.

Tidigare har Niantic och Nintendo samarbetat om det virala AR-spelet “Pokemon Go”. Nintendos Pikmin-serie är ett pusselspel där spelare dirigerar växtliknande varelser som kallas Pikmin.

Niantic säger att folk kan registrera sig här för att få mer information om titeln. Företaget säger att mer information kommer att bli tillgänglig under de kommande månaderna.

Relaterade artiklar

Back to top button