Nexus One vs Nexus S vs Galaxy Nexus vs Nexus 4 vs Nexus 5

Kanske inte ens de mest passionerade av våra läsare kommer att kunna skryta med en sådan samling i sin vägg: alla 5 Nexus-smartphones som släppts under de senaste åren, av stamfadern producerad av HTC och presenterad i januari 2010passerar genom de två Samsungs (hösten 2010 och 2011), upp till LG-modellerna (hösten 2012 och 2013).

Den tekniska konfrontationen mellan de två ändarna av raden är skoningslös: antalet kärnor och mängden RAM har fyrdubblatsoch skärmen har fått mer än en tums diagonal från Nexus Ones 3,7 tum (såg stor ut då) till Nexus 5:s 4,95 tum.

I teorin skulle dock även den första googlephone ha tillräckligt med RAM för att köra den senaste versionen av Android, även om resten av hårdvaran också spelar sin roll. I alla fall de enda 18 månaders support som också erbjuds till Nexus skulle behöva en revidering, särskilt i ljuset av den allt kraftfullare hårdvaran och som därför knappast kan användas som ursäkt (och även för att föregå med gott exempel för andra tillverkare, annars är det värdelöst att klaga på fragmentering).

Men låt oss lämna de lätta kontroverserna åt sidan för nu, och låt oss njuta av videon av denna oöverträffade jämförelse, som vi är säkra på att var och en av er skulle ha velat förverkliga i första person.

Relaterade artiklar

Back to top button