Nexus kommer inte längre att ha “Android-lager”, ord från Sundar Pichai (video)

Under en lång intervju, som vi rapporterar i sin helhet i videon i slutet av artikeln, Sundar Pichai svarade på några frågor om Nexus-serien och avslöjade hittills opublicerade detaljer om dess framtid.

Först och främst bekräftade Googles VD att hans företag hon har inte för avsikt att göra Nexus ensammen kommer att fortsätta att samarbeta med olika OEM:er, precis som de har gjort hittills, men det betyder inte att framtidens Nexus kommer att vara densamma som tidigare.

Först och främst vill Google ha mer kontroll över deras implementering, även vad gäller estetik och designmen framför allt har Pichai bekräftat att Nexus inte nödvändigtvis kommer att använda lager Android, eller inte anpassas, men det kommer att finnas nya mjukvarufunktioner utformade speciellt för dem.

LÄS ÄVEN: Nexus kommer att vara Googles iPhones

Det är inte klart vad Pichai syftar på, med tanke på att de anpassningar som gjorts på Nexus med avseende på AOSP-källorna hittills har varit i form av ytterligare appar som, på gott och ont, också finns i Play Store, men vi påminns om vad som har gjorts av Motorola, som, med utgångspunkt från en lagerbas, sedan lade till några riktade anpassningar, som i själva verket höjer användarupplevelsen av sina smartphones, och av en slump leder Rick Osterloh, tidigare chef för Motorola, nu Googles hårdvaruavdelning: tillfälligheter ? Till dig valet.

Kort sagt, Google kommer inte att göra en “hemgjord” Nexus, som hypotesen för några månader sedan, men nästa Nexus kommer fortfarande att vara mer “sin”. Och vi ser redan fram emot att göra dem till våra. Om du vill höra Nexus-delen hoppar du över precis runt 20:30 i videon nedan.

Relaterade artiklar

Back to top button