Netflix kommer att försvinna från Nintendos konsoler för alltid –

Netflix säger adjö till Nintendo

Den japanska tillverkarens inställning till streamingtjänsten är tillräckligt tydlig då Netflix-appen aldrig kommer att finnas tillgänglig på konsoler igen. Appen slutade fungera direkt 30 juni , vad Nintendo redan hade meddelat i förväg och vad som officiellt tillämpades på det aviserade datumet. På detta sätt, Wii U och 3DS förlorar åtkomst till tjänsten, och Netflix kommer att försvinna från vilken Nintendo-konsol som helst för alltid.

Och så svårt är det att tro, Nintendo Switch har inte heller någon officiell Netflix-app, så tjänsten är nu officiellt utanför Nintendos ekosystem. Det är väldigt konstigt att en bärbar konsol som Switch inte erbjuder Netflix-kompatibilitet, men Nintendo har alltid varit väldigt ovilliga att inkludera ens det minsta stöd för streamingtjänst, mycket möjligt för att det skulle visa bristen på autonomi hos det inbyggda batteriet . … Titta på en 2-timmars film på konsolen efter att ha spelat? Detta kanske inte är det mest praktiska alternativet, och batteriet kommer med största sannolikhet att hindra dig från att slutföra din filmsession.

Det kommer inte att finnas några alternativ

Installera YouTube på Nintendo Switch

Hur som helst, låt oss inse det. Inte ens den nuvarande skärmen uppmuntrar till att titta på filmer och TV-program på Switch, vilket inte är en perfekt enhet med tanke på att Netflix praktiskt taget är tillgängligt på alla enheter med en skärm. Det konstiga är att vi kan installera YouTube på Nintendo Switch och till och med streamingtjänsten Hulu, så Netflix negativa inställning till att den finns tillgänglig på andra konsoler är minst sagt misstänksam.

Hur det än må vara, än i dag är det omöjligt att se Netflix på Nintendo Switch, och allt tyder på att detta aldrig kommer att hända. Åtminstone i den nuvarande generationen…

Kommer Switch Pro att vara rätt modell?

Nintendo Switch kan vara en så pass passande konsol att spela att det nästan aldrig faller dig in att göra något annat än att spela ett Mario-spel. Men att ha en enhet i dessa tum uppmanar dig att göra det. Låt oss se om Nintendo uppmanar en ny skärm, som ryktas inkludera Switch Pro, för att öppna förbudet och erbjuda fler streamingappar på sin kommande konsol.

Med tanke på antalet användare som flyttar runt tjänster som Netflix eller Disney + kan det vara en intressant strategi att hålla användarna kedjade till konsolen hela tiden, och medan batteriet fortfarande är bra skulle det vara intressant om åtminstone konsolen blir en multimediahubb så fort vi ansluter den till TV-dockan.

Relaterade artiklar

Back to top button