NAS-server med Raspberry Pi, integrerad UPS och Homebridge –

Server med Raspberry Pi och egen inbyggd UPS

Vi har sett vid andra tillfällen hur Raspberry Pi kan spela en stor roll i en mängd olika projekt av alla slag. Och det är inte bara en fantastisk enhet för att simulera klassiska videospel, det är också ett mycket intressant sätt att ha ett alternativ till Google Photos eller en enhet som, tack vare Homebridge, utökar HomeKits kompatibilitet med tillbehör som endast kommer att användas för Android i Förstaplatsen.

En av de mest intressanta och populära användningsområdena är dock att använda denna utvecklingstavla för att skapa onlinelagring eller NAS … Och det är här resten av komponenterna som kan fästas på den gör skillnaden. Något som du tydligt kan se och förstå nedan.

Det du ser är en NAS-server som också kan fungera som en innehållsserver via streaming, länka anslutna hemenheter eller till och med styra hemsäkerhetskameror. Men det är inte det som gör honom riktigt attraktiv. Intresset det genererar är slå på UPS:en vilket hindrar Raspberry Pi från att fortsätta fungera ytterligare tid vid strömavbrott.

På så sätt kunde du fortsätta med de uppgifter som gjordes, stänga av dem på ett ordnat sätt och sedan stänga av dem helt för att undvika dataförlust.

Hur man bygger denna server med UPS och display

Videon som du kan se nedan ger all information för att skapa en lösning som är identisk eller väldigt lik den här servern med integrerad UPS och display på. Det är en väldigt enkel process, även om att skapa ett liknande fall beror på om du har en 3D-skrivare, någon som kan göra en åt dig eller hitta ett alternativ.

Därifrån bläddrar du bara i listan över nödvändiga komponenter:

  • Rasboberry Pi 4B
  • 32GB Micro SD
  • UPS Plus-modul
  • 2 x 18.650 litiumbatterier
  • Liten kylfläns för Raspberry Pi
  • 128 × 64 pixlar OLED-skärm

Du behöver också skruvar, kablar och småsaker för att forma allt. När du har allt på Diu Life-sidan, alla monterings- och installationsinstruktioner, vilket kan vara det svåraste för användarna.

Fortfarande värt att kolla upp. För för ett mycket litet pris kan du ha ett intressant alternativ till de senare vitaminerna med mycket av den befintliga programvaran för detta häpnadsväckande hårdvaruerbjudande. Och framför allt är det säkert, för vid strömavbrott fortsätter det att fungera utan problem. Dessutom kan du med den inbyggda skärmen snabbt ta reda på information som kvarvarande autonomi etc.

Relaterade artiklar

Back to top button