När ska du använda ljust eller mörkt läge i Windows 10 –

Tänk på att detta mörka läge gradvis sprider sig till de flesta av de program vi använder på våra enheter, både viktiga och inte så. Dessutom är detta något som till och med uppnådde ett storskaligt projekt. Windows 10 bland annat, som också är mycket viktiga. I program där detta mörka läge, som vi kommenterar, är aktivt i, har vi alltså möjlighet att välja mellan detta nya eller det vanliga ljusa.

Men det är också sant att det finns situationer där vi kan vara intresserade av att aktivera det, och andra där det är mer lämpligt att använda högljusläge … Allt detta vill vi prata med dig i dessa rader. Vi menar när vi är intresserade av att använda mörkt läge på en PC eller när vi är mer intresserade av att arbeta med ett vanligt gränssnitt.

När du arbetar med layout och redigeringsprogram

Vid denna tidpunkt, de driftslägen som är associerade med design och redigering, vare sig det är foton eller video- är dagens ordning. Här, speciellt i en mer professionell miljö, är det väldigt viktigt att ha en bra skärm som perfekt återspeglar de färger och typer av ljusstyrka vi arbetar med.

Det är för allt detta vi förmedlar till dig, så kanske här Windows mörkt läge det vi pratar om är inte det bästa valet. Detta kan delvis skeva de slutliga visuella resultaten vi letar efter, så detta är inte alltid det bästa valet.

Använda en PC i svagt ljus

Många av oss arbetar med en PC större delen av dagen, även när natt vid otaliga tillfällen. Det är därför skärm kan sluta irriterande, speciellt om allt är mörkt. Det är de här situationerna vi pratar om, det här är programmets mörka läge, när det inte kan vara det bästa, då det minimerar kontrasten mellan miljön och skärmens ljusstyrka.

Samma sak händer när vi spenderar många timmar innan PC Eftersom du tittar på en ljus skärm länge kan tröttheten uppträda tidigare. Därför, om vi tillbringar många timmar om dagen att arbeta med dator , det rekommenderas att aktivera mörkt läge i Windows 10. Vi kan göra detsamma med de program vi använder här som stödjer det.

Ta hand om vår visuella hälsa i framtiden

Det här är de exempel vi har gett dig där det rekommenderas att använda mörka lägen som presenteras för oss i kompatibla program är bra för hälsan. Till en början kommer vi inte att märka mycket förändring vid användning mörkt läge eller inte, men i slutändan kommer vår visuella hälsa säkert att uppskatta det. Dessutom, om vi, som vi redan har sagt, spenderar många timmar framför skärmen eller till exempel arbetar på natten.

Relaterade artiklar

Back to top button