När det “känns kallt” laddas Pixel 2 XL upp mycket långsammare, men det säger det inte till dig (och det kanske inte är den enda …) (foton och videor)

Note: We hope you enjoy reading this article: När det “känns kallt” laddas Pixel 2 XL upp mycket långsammare, men det säger det inte till dig (och det kanske inte är den enda …) (foton och videor)

Om det är något som alla har märkt lite så är det att det har gjort det på senare år batteritekniken har inte hängt med med framsteg inom smartphones prestanda. Också för att råda bot på detta snabbladdning som om inte annat lovar att sänka laddningstiderna. Dock har kollegor från Android Police upptäckt att, åtminstone i fallet med Google Pixel 2 XL, denna funktion det är inte så snabbt som det står när det är kallt”.

På rekommendation av en användare gjorde de faktiskt några tester och noterade det under 20°C laddning går bara på 3-4 W istället för förväntade 18 W. Ingen liten skillnad, trots skärmen fortsätter att visa formuleringen “snabbladdning”. Det bör dock noteras att testerna gjordes i egen regi och, även om de utfördes med ett vetenskapligt förhållningssätt, är de uppenbarligen ungefärlig. Utöver den senaste Googlephone har även en handfull andra smartphones testats (Pixel XL, OnePlus 5T, Essential PH-1 och Nextbit Robin), men tydligen är det bara den senaste Pixel som lider av en betydande variation i laddningseffekt.

På frågan om detta svarade Google öppet att man överväger ändra uttrycket “snabbladdning” visas på skärmen. Detta kommer sannolikt att bli föremål för en kommande uppdatering för att förhindra att din Pixel ljuger om dig i framtiden verklig laddning pågår. Nedan hittar du testresultaten tillsammans med en video som visar problemet. Har du också märkt ett sådant beteende på din telefon? Låt oss veta i kommentarerna.

Relaterade artiklar

Back to top button