När det är omöjligt att installera Ubuntu Linux på en dator –

Det mest normala är att Ubuntu är kompatibel med vår PC. För att köra den behöver vi bara ladda ner den senaste ISO-bilden, spara den på ett USB-minne och starta datorn med den. Men när vi gör det kan vi stöta på problem. Dessa problem kan sträcka sig från Kernel Panic-fel vid uppstart till att helt enkelt sakna en GRUB-starthanterare.

Om vi ​​stöter på problem måste vi kontrollera om vi uppfyller något av dessa krav, i så fall kommer vi inte att kunna installera denna Linux.

Har du en 32-bitars processor? Glöm Ubuntu

Sedan Ubuntu 18.10 inkluderar denna distribution inte Stöder 32-bitars längre … Canonical har bestämt sig för att fokusera sin utveckling på enbart 64-bitars, och upphöra med nya ISO:er förberedda för installation på x86-datorer.

Alla processorer idag har 64-bitars stöd … Men om vi har en ganska gammal PC är det troligt att dess processor är inkompatibel med dessa instruktioner. Och i det här fallet kommer vi att se ett meddelande som inte tillåter oss att installera denna distribution på datorn på grund av inkompatibilitet med CPU.

Om detta händer oss bör vi leta efter en 32-bitars Linux-distribution som vi kan installera utan problem.

Har du en nästa generations PC? Kärnan kanske inte känner igen den

Vi kan också stöta på en situation som är motsatt den föregående. Ubuntu briljerar inte med att alltid vara uppdaterad i kärnan, särskilt inte i Utökat LTS-stöd version. Därför, om vi köper en modern dator med den senaste processorn på marknaden och grafik som precis kommit ut på marknaden, är det mest troligt att kärnan inte stöder dem. Så vi kommer inte att kunna köra eller installera det.

Den enklaste lösningen i det här fallet är att ladda ner den senaste Ubuntu, även om det inte är LTS. Och om den fortfarande är inkompatibel, vänta på nästa version för att få en mer uppdaterad kärna.

Inkompatibilitet med UEFI och Secure Boot

Relativt nya datorer har ersatt traditionella BIOS-system med ett nytt system som kallas UEFI … Detta system erbjuder användaren mycket mer anpassning av PC-hårdvaran och dessutom säkerhetsåtgärder för att förhindra obehörig användning. Om vi ​​har en UEFI-dator, och SÄKER LADNING aktiverat, kan den upptäcka Ubuntu-starten som obehörig åtkomst och blockera den.

För att fixa detta behöver vi bara gå till UEFI-inställningarna och inaktivera Secure Boot-funktionen. Så vi kan starta upp vår Ubuntu.

Relaterade artiklar

Back to top button