MSI Creator 17 är den första bärbara datorn med Mini LED-teknik # CES2020 –

I går M: JA gjorde sitt i det här # CES2020 Vi presenterar två nya bärbara datorer med en massiv uppdateringsfrekvens på 300 Hz, men de hade ett sista trick i butiken.

Tillverkaren introducerar nu Skaparen 17. Vi är tidigare den första bärbar dator för att integrera Mini LED-teknik.

MSI Creator 17

Från företaget gav de inte tekniska detaljer, de begränsade sig bara till att prata om sin skärm. Vad vi vet är att den här panelen kommer från 17 tum med 4K-upplösning, med den berömda Mini-LED.

Mini LED är en teknik som använder mycket mindre lysdioder som bakgrundsbelysning. Tack vare detta ger den en mycket mer exakt avbländning och ljusstyrka än LCD-skärmar med traditionell LED-bakgrundsbelysning. Mini-lysdioder använder vanligtvis lysdioder som är mindre än 2 mm stora.

Denna utveckling gör att du kan njuta högre kvalitet på innehåll och HDR-stöd, som drar nytta av en stark kontrastnivå mellan de ljusa och mörka områdena i en bild. Till och med hans visa återger 100% av DCI-P3-färgskalan och uppnår en maximal ljusstyrka på 1000 nit.

Förresten är det viktigt att markera och skilja att Mini LED inte är densamma som MicroLED. Det senare är anledningen till att Samsung satsar på sitt nya sortiment av TV-apparater. I en Mini-LED-skärm är LED-lamporna ansvariga för bakgrundsbelysning av LCD-lagret, medan MicroLED genererar en prestandanivå som liknar OLED, utan begränsningar av ljusstyrka eller problem med att bränna.

MSI gav inte information om pris eller tillgänglighet för dess Creator 17. Vi kommer att se om det senare returnerar dessa data och resten av specifikationerna.

Källor: The Verge – Windows Central

Relaterade artiklar

Back to top button