Movistar testar redan en annan UHD-kanal för att streama fler mästare i 4K –

Även om de preliminära omgångarna av Champions League 2021/2022 redan har börjat, som den genomsnittliga fansen av spelet förväntar sig, kommer de inte att börja förrän den 14 september med start av gruppfasen av denna tävling. Som alltid kommer tusentals människor att leta efter möjligheter att se Champions League på TV. Eftersom det är okänt om Orange kommer att fortsätta erbjuda fotboll nästa säsong (allt tyder på att det kommer) kommer Movistar att börja erbjuda fler Champions League-matcher i 4K , vilket avsevärt ökade antalet matcher på 8 matcher per säsong som vi har kunnat se hittills.

Atletico Madrid, Real Madrid, Sevilla, Barcelona och Villarreal det kommer att vara fem lag som tävlar i den här upplagan av Europas bästa klubbtävling. Villarreal gör detta som regerande Europa League-vinnare, vilket också tvingar dem att spela i den europeiska supercupfinalen den 11 augusti i Belfast mot Champions League-vinnaren, i det här fallet Chelsea. Denna match kommer att visas i Movistar Champions League.

Movistar Champions League kommer att ha fler 4K-spel

Sedan flera år tillbaka har Movistars webbplats publicerat följande meddelande: “Bästa urval av 8 UEFA Champions League 4K-matcher i Movistar Champions League UHD (ring 441).” Det är märkligt att alla Real Madrids och Barcelonas matcher i La Liga Santander kunde ses i UHD-format på Movistar LaLiga UHD (rattar 440 och 443) men bara 8 av hela Champions League. Uppenbarligen var de reserverade för slutspelsstadiet, även om det var omöjligt att erbjuda dem alla.

När de frågade Movistar om detta, bekräftade de att denna 4K-gräns på 8 spel bara var giltig fram till Champions League 2020-2021, men att denna siffra kommer att stiga avsevärt från 2021-2022. Matcherna kommer att streamas på Movistar Liga de Campeones i HD 1080i, Movistar Liga de Campeones UHD i UHD. 2160p kvalitet 50 fps för kunder med UHD-avkodare och 4K-kompatibel TV, och nu även på Movistar Liga de Campeones 1 UHD.

Det är den här kanalen som heter “M. LCampeones 1 UHD ” testas redan av den blå operatören. Som vanligt hålls kanaler i flera dagar eller veckor i en testfas som inte tillåter visning från dekodern, utan gör att de kan ses med andra metoder.

Utifrån detta kunde vi bekräfta det Eurosport 4K kommer att bli den nya kanalen för att se de olympiska spelen i UHD-upplösning. Detta är också i testfasen och användare med kompatibla paket (utöver 4K-operatörsavkodaren) förväntas aktiveras inom några dagar.

Relaterade artiklar

Back to top button