Movistar presenterar pilot “Safe Branch” för förebyggande av COVID-19 –

Operatören Movistar genom ett pressmeddelande har presenterat piloten “Säker gren” som innehåller fem tekniska lösningar för att öka säkerheten för sina anställda och användare som besöker fysiska butiker.

Piloten som för närvarande arbetar i Apoquindo 3500-filial, erbjuder lösningar som har implementerats och som ingår i portföljen för att förebygga COVID-19 i Movistar Empresas, för att minska risken för smitta och följa hälsobestämmelser.

5 tekniska lösningar för en “säker gren”

Dessa skulle vara de åtgärder som operatören tillämpar och som kommer att läggas till de som redan tillämpats sedan mars, såsom att ta temperaturen, distansera, desinficera och separera vårdmodulerna:

1 – Självhanterbart totem för temperaturkontroll, handdesinfektion och skonsinfektion: Kunder och samarbetspartners, som ligger vid filialingången, genom denna totem, kommer att kunna mäta sin kroppstemperatur med en termografisk kamera, desinficera händerna med alkoholgel och desinficera deras skor utan någon form av fysisk kontakt.

två – Kapacitetskontrollkamera: Integrerat system för fysisk arkitektur och drift i molnet som gör det möjligt att styra kapaciteten i butikens fysiska utrymme, skapa maximal precision i antalet kunder och medarbetare som går in i filialen, generera varningar om gränsen för personer som upprättats av hälsovårdsmyndigheten.

3 – Värmekamera: Tillåter att mäta på avstånd samtidigt och i realtid kroppstemperaturen hos människor som cirkulerar i en viss miljö. Med detta kommer det att vara möjligt att identifiera personer med temperaturintervall som kan leda oss att anta att de är potentiella bärare av COVID-19 och därför smittkällor. Dessutom upptäcker kameran användningen av en mask.

4 – Aktiv UVC-dokumentreningsskärm: De kommersiella uppmärksamhets- och tekniska servicemodulerna kommer att ha en separationsbarriär och ett UVC-ljussystem, vilket gör det möjligt att inaktivera viruset eller bakterierna vid kontakt och passage av produkter och dokument genom denna ljusstråle. Det genererar också en statisk effekt som drar till sig suspenderade partiklar.

5 – Mätning av socialt avstånd via artificiell intelligens: Systemet “Social Distancing” är en lösning som underlättar hanteringen av allmänna utrymmen med en typ av sensorer och en databas som kan behandlas i realtid. Kontrollera det rekommenderade säkerhetsavståndet i en rad människor, beräkna väntetider, processen och klienternas prestanda i denna typ av situationer.

Movistar påminner också om att de har 74% av sina kontor öppna över hela landet för uppmärksamhet vid brådskande ärenden eller transaktioner som bara kan genomföras fysiskt. Endast en gren kommer att vara öppen i karantänzoner.

Via pressmeddelande – Movistar Chile

Relaterade artiklar

Back to top button