Motorola tänker också på framtiden och stort: patent lämnat in för en kantlös och flexibel skärm (foto)
Note: We hope you enjoy reading this article: Motorola tänker också på framtiden och stort: patent lämnat in för en kantlös och flexibel skärm (foto)
Efter jag patent Samsung och LG läckte för inte ens en månad sedan också Motorola ger oss några ledtrådar om vad hans framtidsplaner kan vara i form av visa för smartphone. Även om Samsung är, åtminstone på pappret (i det här fallet på patentet), i en mer avancerad position än de andra när det gäller flexibla skärmar, vill Motorola inte gå ifrån sig och patentet som de har lämnat in bekräftar detta.
Enligt den arkiverade handlingen WIPO (World Intellectual Property Organization), Motorola har den immateriella äganderätten till en skärm som kombinerar konceptet gränslös och av hopfällbar. Patentet har faktiskt en display som syfte OLED kantlös och flexibel som skulle vara helt nyskapande och mångsidig eftersom den skulle kunna användas på både klassiska och traditionella enheter vikbar, det vill säga den där futuristiska sortens hopfällbara smartphone. Med en sådan smartphone kan du njuta av storleken på skärmen när du använder den och bärbarheten när du fäller bort den för att stoppa den i fickan.
Från bilderna som bifogas patentet (som du kan hitta i vårt Galleri nedan) kan du tydligt observera jämförelsen mellan en klassisk skärm och den kantlösa som Motorola har utformat både ur visningssynpunkt (fikon. 4 Och 8) och båda ur synpunkten av dispositionen av pixel array (fikon. 6 Och 7). där figur 11 den klargör hur pixlarrangemanget skulle ske i en vikbar display, med de två oberoende pixelgrupperna på sidorna och den centrala gruppen i vilken böjningen ska ske. Slutligen, den siffror 12 Och 13 de visar oss tydligt hur Motorola tänkte ut sin vikbara display och hur den planerar att anpassa den till de olika formfaktor.
Vi har inga nyheter ang om, hur och när Motorola har för avsikt att använda detta patent. Visst är tiderna nästan mogna även om användningsscenarierna är många: vilket har du i åtanke?