Motorola Moto G9 Power vs Moto G9 Plus: tekniska skillnader –

Ingen sa att det var lätt att välja mellan två Motorola-telefoner. Hos Lenovo vet varumärket hur man rör sig i mellansegmentet, vilket innebär att vissa lanseringar kan överlappa något med andra. Av denna anledning, och innan du har några tvivel, ville vi göra det teknisk jämförelse av Moto G9 Power och Moto G9 Plus, att se deras huvudsakliga skillnader och fördelar med den ena framför den andra.

Båda terminalerna lanserades med en liten skillnad. Moto G9 Power gjorde det i november förra året, medan brodern Moto G9 Plus gjorde det lite tidigare, i september 2020. Vi kommer att se det där. viktiga skillnader mellan dem, men andra där vi sannolikt inte kommer att märka skillnaden.

Moto Plus G9

Skärm och mått

Den estetiska delen är det första som gör båda terminalerna olika. Utformningen av kamerorna är det kännetecken som skiljer dem mest åt, eftersom de båda har en skylt på framsidan för att rymma den främre sensorn. De har båda en enorm skärm på 6,8 tum. Dock bara Moto G9 Plus har FullHD+ upplösning jämfört med HD+-upplösningen för G9 Power.

Detta är Moto G9 Plus, som också uppnår bättre förhållande mellan kropp och skärm, med 84,3% av fronten jämfört med 83,1% av sitt syskon. Dessutom erbjuder den en mycket högre pixeltäthet på 386 ppi jämfört med 263 ppi. Vad gäller vikt och tjocklek finns det praktiskt taget ett tekniskt samband mellan dem, eftersom tjockleken på båda är 9,7 millimeter, men skillnaden i vikt är bara två gram, medan G9 Power har 221 gram jämfört med modellens 223 gram. G9 Plus.

Processor och minne

Vi kan inte förvänta oss de högsta prestandanivåerna från dessa terminaler eftersom båda är designade för mellanklassterminaler från Qualcomm. Moto G9 Power förenar Snapdragon 662 och hans bror gör detsamma med modernare Snapdragon 730G … Båda säljs i 4GB-versioner. RAM och 128 GB internminne. I båda fallen kan den utökas med microSD-kort.

Om vi ​​presenterar dess faktiska prestanda, med hänsyn till några av de mest populära produktivitetsprogrammen som AnTuTu, kan vi se Moto G9 Power når 178 000 och Moto G9 Plus toppar 222 000. Detta är ingen skandalös skillnad. men Moto G9 Pluss fördel kan märkas i tider av ökad teknisk efterfrågan, som ett av de mest populära spelen eller aggressiv multitasking.

De skickar 64 megapixlar

Om vi ​​vänder på dem ser vi en annan takt efter kvantitet, men inte efter mål. Moto G9 Power utrustad med tre sensorer, varav den främsta är 64 megapixlar , och processen avslutas med makrosensorer och djupsensorer på 2 megapixlar vardera. G9 Plus förlitar sig också på en 64MP-sensor, samt två 2MP-makro- och djupsensorer. Placera dock din insats med en fjärde ultrabred sensor.

En 16 MP selfie-sensor är installerad på framsidan och i hålet i skärmen på var och en. På grund av processorbegränsningar kan Moto G9 Power endast spela in video i maximal FullHD-upplösning med 60 bilder per sekund … Tvärtom, hans bror tog det upp ett snäpp med möjligheten att spela in 4K-video i 30fps.

Anslutningar, batteri och OS

I anslutningssektionen är ingendera 5G-kompatibel, men båda har andra viktiga anslutningar som NFC, Bluetooth eller det värdefulla 3,5 mm hörlursuttaget. Skillnaden med fingeravtryckssensorn är att Moto G9 Power placerar den på baksidan och Moto G9 Plus på sidan. En av de stora skillnaderna är dock batteriet, som G9 Power når 6 000 mAh, upp från G9 Plus 5 000 mAh. Snabbladdning i den senare är dock mer avancerad eftersom den är kompatibel med 30W effekt kontra 20W för sitt syskon. De två terminalerna går från Android 10, men dess uppdatering till Android 11 är planerad till i år, även om företaget inte har gett något datum än.

Prisskillnad

Med tanke på de tekniska skillnaderna är det dags att ta en titt på priserna. På Amazon kan vi hitta Moto G9 Plus för bara 199 € och Moto G9 Power för cirka 210 €. Som du kan se är skillnaden inte överdriven. V Moto G9 Plus har blivit kraftfullare inom områden som kamera, skärm eller processor, så eftersom den är billigare än Moto G9 Power kan Plus-modellen vara mer fördelaktig.

Relaterade artiklar

Back to top button