Moto G50 skärmtest, funktioner och recensioner –

En av de första sakerna att tänka på med denna modell, som har en ganska billig prislapp. Och därför har den vissa egenskaper som är mycket positivt överraskande (den tidigare nämnda anslutningen är ett utmärkt exempel), men det finns andra som tar ett litet steg tillbaka för att anpassa produktionskostnaden efter vad användaren måste betala på marknaden. … Med andra ord, (balans) bör uppskattas.

Hårdvarumässigt måste man säga att skärmen inbyggd i Moto G50 mäter 6,5 tum och är en IPS-typ. Därför, när det gäller dimensioner, är enheten inte så mycket (fullständiga telefonnummer är 164,9 x 74,9 x 9 mm, vikt 192 gram … som båda avsnitten är konsekventa, men lite överflödiga). Och här hittar vi en av telefonens första begränsningar, sedan upplösningen 1 600 x 720 pixlar därför uppnås inte Full HD.

Det finns dock en ganska oväntad detalj, och det är positivt, det har att göra med hur ofta du använder panelen som du hittar i denna terminal. Det uppnår 90 Hz därför är det en av de bästa modellerna i sin prisklass som du hittar på marknaden, och uppskattar alltid denna parameter. Goda nyheter, verkligen, och det kommer att uppskattas mer än en gång med telefonen vi pratar om.

Bildkvalitet på Moto G50

En av de första sakerna du bör veta när du överväger ett eventuellt köp av denna terminal är att dess pixeltäthet är 269 ​​dpi … Detta gör i princip att vi kan erbjuda en definition som är tillräckligt bra för vardagen, eftersom vi såg till att bokstäverna och bilderna inte förvrängs på något sätt och därför finns det mer än tillräckligt av dem för att kunna surfa Internet och har bra användningsupplevelse

Det är sant att om du jämför dig med några av dess konkurrenter på marknaden som erbjuder en 1080p-panel, något lägre noggrannhet hyllas när det kommer till att visa alla typer av innehåll. Det finns inget dramatiskt med det, det är sant, men det är verklighet. Hur som helst, det vi sa att vi inte trodde borde väcka våra misstankar om den här telefonens goda prestanda i bildsektionen.

Är du bra på att hantera färger?

I de tester som vi har genomfört med den här terminalen under en tid måste vi säga att det finns tillräckligt hög noggrannhet när handlar om att representera färger (även om det inte är det högsta dynamiska omfånget det erbjuder av alla ingångsmodeller som vi har testat) och det var ganska tydligt för oss både när vi spelade upp och tittade på videor där den visuella upplevelsen är enligt vår åsikt, att klassas som bra. Utan att skryta är det sant, men det kommer att fungera utmärkt för de allra flesta användare.

Det är viktigt att notera att det bland skärminställningarna är möjligt att ändra olika intensitet och Färg kontroll som utförs i Moto G50. Enligt vår åsikt är det idealiska alternativet att lämna enheten i fabrikstillstånd. Med andra ord, att använda Mättad sektioner, eftersom de andra två minskar intensiteten något och tappar lite “kraft”. Dessutom vara IPS panel är det mycket värdefullt att kunna se innehåll på ett imponerande sätt (till exempel i fotografier).

Bra ljusstyrka på Moto G50-skärmen

Detta är vad vi gillade, eftersom det är i linje med de parametrar som kan förväntas från den nuvarande panelen för en terminal med ett Android-operativsystem. Med hjälp av den automatiska styrningen av denna funktion mätte vi effekten som når 430 nits … Detta är mer än tillräckligt för att undvika problem både inomhus och utomhus när du tittar på skärminnehåll. Den manuella varianten sjunker något som vanligt, men ligger kvar på mer än anständiga 375 nits.

Det är viktigt att notera det ljusstyrka detektion platsen där du är är riktigt bra då sensorerna fungerar väldigt bra effektivt … På så sätt uppnås alltid en snabb och effektiv justering. Därför, om du inte är en särskilt galning, tror vi att vakna upp från automatiskt läge är det bästa alternativet för den här telefonen i det här avsnittet, vilket övertygade oss väldigt mycket.

Frekvensen som får dig att sticka ut

Detta är utan tvekan det bästa du hittar i Moto G50 när det kommer till integrerad skärm. Kan uppnås frekvens 90 Hz , mer än tillräckligt, så att flytet i att använda operativsystemet eller andra applikationer och göra övergångarna är mycket tillfredsställande, eftersom kontinuiteten är riktigt bra. Fantastisk detalj.

Val av frecuencia en el Moto G50

Som vanligtvis är fallet med telefoner som erbjuder olika skärmfrekvenser går det att manuellt justera driften mellan 60 eller 90 Hz. Dessutom hittar du också ett alternativ som heter Automatisk, som utvärderar din telefonanvändning för ett givet alternativ. Den fungerar bra (med tanke på att det bara finns två steg och att det inte finns några mellanliggande mått i förhållande till frekvens), men med tanke på upplösningen på Moto G50:s panel känner vi att det inte är fallet att alltid använda det högsta alternativet. kommer att skapa några problem i förbrukningssektionen.

Slutsats vid testning av Moto G50-skärmen

Vi tycker att det här är en modell som har ljus och skugga. Ett exempel på det förra är ett bra alternativ som erbjuder frekvens, driftsätt och ljusstyrkan är inte dålig med tanke på att vi pratar om en IPS-panel integrerad i terminalen, med ett ganska justerat pris, som inte överstiger 200 euro, trots närvaron av 5G.

Denna Moto G50 hanterar färg bra, det är sant, men dess upplösning är ett hinder som kan vara mycket viktigt i vissa fall. Dessutom har skärmen snygga ramar, men till exempel den nedre är större än förväntat (och det är också en modell med skåra). Kort, rätt telefon där vi inte hittade några ljusläckor eller avvikelser vid visning av bilder, men det borde inte förvåna dig heller.

Relaterade artiklar

Back to top button