Monoprice hörlurar och äkta trådlösa hörlurar recension: bra ljud och komfort för priset

Budgetvänliga alternativ behöver inte alltid vara alltför kompromissande, och det är fallet med Monoprices BT-600 ANC-hörlurar och riktigt trådlösa hörlurar.

Monoprice är känt för att tillverka kvalitetselektronik till låga priser, och dessa hörlurar och hörlurar är inget undantag. Som ett resultat behöver kunder som letar efter bra ljud och bekvämt lyssnande inte betala 3 till 5 gånger så mycket för att få en anständig upplevelse.

Både hörlurarna och äkta trådlösa hörlurar erbjuder fantastisk funktionalitet och okej ljud för priset. Men, naturligtvis, de som vill ha de Apple-specifika funktionerna måste betala Apple-priser för AirPods. Ändå kan alla som vill ha en enkel och bekväm ljudupplevelse nöja sig med dessa Monoprice-enheter.

True Wireless Earphones från Monoprice

Monoprice TWE-ANC (Truly Wireless Earphones – Active Noise Cancelling) hörlurar kanske inte har ett catchy substantivnamn som Apples AirPods, men de gör vad det står på lådan. Du får ett trådlöst laddningsfodral och två trådlösa hörsnäckor för en femtedel av priset på AirPods Pro.

TWE-ANC-hörlurarna laddas i det trådlösa laddningsfodralet

TWE-ANC-hörlurarna laddas i det trådlösa laddningsfodralet

Både Monoprice-hörlurarna och AirPods Pro har ett trådlöst laddningsfodral, 6 timmars batteritid och enörondrift. Monoprice-hörlursfodralet laddas via USB-C medan AirPods Pro-fodralet laddas via Lightning.

TWE-ANC kan matcha många av funktionerna som erbjuds av Apples $250 AirPods Pro på papper. Men upplevelsen av att använda dessa hörlurar är helt annorlunda på grund av deras trådlösa kapacitet, programvara och ljudkvalitet.

Ljudkvalité

De som betalar $50 för en uppsättning trådlösa hörsnäckor bör inte förvänta sig exceptionellt ljud. Vi tror dock att ljudkvaliteten är jämförbar med andra hörlurar i denna prisklass, och passformen är bra med flera alternativ för öronspetsar.

Drivrutinerna i Monoprice-hörlurarna kommer inte att blåsa bort dig. Vi tror att ljudet är något tunt, saknar djup, med ett ljud som dränker mellan och låg med ett överproducerat högt intervall.

Basen kan bli kraftfull på vissa moderna låtar, men det är den enda bra ljudkomponenten med dessa hörlurar. Du får verkligen vad du betalar för med Monoprice hörlurar, men det är inte en dålig sak.

Använder Monoprice hörlurar

När hörlurarna har parats ihop med en iPhone eller iPad är det enkelt att använda dem. Ta bara ut en eller båda hörlurarna ur fodralet och placera dem i örat – så är du redo att gå.

Du kan lyssna på ljud med bara en hörlur i eller båda, men att ta ut hörlurarna ur örat pausar inte uppspelningen. Hörlurarna går in i enkelhörlursläge när en placeras tillbaka i fodralet.

AirPods, TWE-ANC hörlurar och AirPods Pro

AirPods, TWE-ANC hörlurar och AirPods Pro

Hörlurarna styrs via gester.

ANC-läget, eller Active Noise Cancelling, fungerar på teknikens mest grundläggande nivå. Du kommer att kunna höra rumsljud med ANC på, bara något mindre än tidigare.

Vi tyckte att det var otroligt svårt att säga att ANC är påslaget. Tätningen från öronspetsarna ger mer ljudisolering än vad ANC-läget verkar göra. Du skulle tjäna på att inte använda ANC alls och dra nytta av den förlängda batteritiden.

Under användning misslyckades hörlurarna aldrig att ansluta och släpade inte efter. Dessutom var ljudet alltid synkroniserat och tappade aldrig ut på en av hörsnäckorna.

Vi tyckte att upplevelsen av att använda Monoprice-hörlurarna var jämförbar med Apples AirPods, minus den extra Apple-magin. Om Apple gjorde en $50-uppsättning AirPods tror vi att dessa inte skulle vara långt ifrån vad Apple producerade.

Andra specifikationer

 • Bluetooth 5
 • 10 mm förare
 • 6 timmars uppspelningstid
 • 24 timmars laddningsväska
 • USB-C snabbladdning
 • IPx4 svettbeständighet

Monoprice hörlurar

Monoprice BT-600 ANC hörlurar är typiska over-the-ear hörlurar med skumvaddering och plasthölje. De fälls ihop till en kompakt form för enkel förvaring i reseväskan.

Monoprice-hörlurarna fälls ihop för att passa i ett medföljande fodral

Monoprice-hörlurarna fälls ihop för att passa i ett medföljande fodral

Det finns inget anmärkningsvärt med Monoprice BT-600 ANC-hörlurarna utöver det låga priset på 100 $, vilket verkar vara poängen. Vi fann att lyssna på musik var en njutbar upplevelse, och ljudkvaliteten var tillräcklig med tanke på storleken på hörlurarna.

Ljudkvalité

Apple erbjuder inga budgetvänliga over-the-ear-hörlurar, så det finns inget att jämföra med inom prisklassen för BT-600. Beats by Dre-sortimentet har några erbjudanden med liknande pris men saknar fortfarande en direkt jämförbar produkt.

Precis som med Monoprice TWE-ANC-hörlurarna är BT-600 ANC-hörlurarna 1/5 av priset av Apples liknande erbjudande – AirPods Max. Så även om en hörlur på 100 $ aldrig skulle kunna konkurrera med design eller ljud, erbjuder den en bra upplevelse givet priset.

Ljudet i hörlurarna är klart och skarpt. Det verkar vara fokus på mellan och låga med dessa 40 mm-drivrutiner.

Sång kommer tydligt in, men en hög gitarr eller trumma kan snabbt överväldiga sångaren. Vi fann att ljudkvaliteten var i linje med hörlurar i denna prisklass.

Använder BT-600 ANC hörlurar

Monoprice-hörlurarna har vänster/höger-etiketter inuti öronkåporna

Monoprice-hörlurarna har vänster/höger-etiketter inuti öronkåporna

När BT-600 ANC-hörlurarna har parats ansluts de automatiskt till din iPhone när de slås på. Dessutom kan bärarna styra olika funktioner via fysiska knappar eller en pekplatta på höger öronkåpa.

Det finns flera tillgängliga gester:

 • Dubbeltryck för att spela upp/pausa
 • Svep framåt från mitten för att hoppa över spåret
 • Svep bakåt för att hoppa till föregående spår
 • Svep nedifrån och upp för att höja volymen
 • Svep uppifrån och ned för att sänka volymen
 • Tryck och håll för att kalla Siri
 • Täck öronkåpan med handflatan för att stänga av ljudet

Gestkontrollerna är användbara men inte alltid intuitiva. Tack och lov är de inte lätta att utlösa, så uppspelningen avbryts inte varje gång du rör vid huvudet.

ANC-läget har två alternativ: brusreducerande eller omgivande. ANC-läget ger tillräcklig miljöbrusreducering, men fortfarande inte helt i nivå med Apples AirPods Pro.

Det omgivande brusläget gör att en del miljöljud kan komma in i hörlurarna. Denna funktion kopplar in externt ljud för att förbättra konversationskvaliteten när du bär hörlurarna.

Vi fann att BT-600 ANC-hörlurarna lätt är värda prislappen på $100. Ljudet är anständigt för priset, och extrafunktionerna som gester är välkomna överlag.

Andra specifikationer

 • Bluetooth 5
 • Qualcomm aptX HD-ljud
 • 40 timmars uppspelningstid
 • Medföljer aux-kabel för trådbunden användning

Trådlöst och mjukvara

Vi ville notera att Apples proprietära styrkretsar och mjukvara skiljer AirPods från vanliga Bluetooth-hörlurar. Som ett resultat blir allt från ihopparning, byte av enheter, styrning av enhetsfunktioner och att hålla reda på enheterna bättre när du använder AirPods.

Det är inte enkelt att växla mellan ihopparade enheter när du använder hörlurar som inte kommer från Apple

Det är inte enkelt att växla mellan ihopparade enheter när du använder hörlurar som inte kommer från Apple

Parningsprocessen för både hörlurar och hörlurar fungerar via Bluetooth-menyn i Inställningar. När du vill byta från en iPhone till en iPad måste du tyvärr börja om från början varje gång.

Så här byter du de riktigt trådlösa hörlurarna:

 1. Placera dem i fodralet
 2. Glöm dem på iPhone
 3. håll in knappen på fodralet i tre sekunder med locket öppet
 4. Para ihop dem med iPad

Att byta hörlurar mellan enheter är mycket enklare. Den dedikerade Bluetooth-parningsknappen måste hållas nedtryckt ett ögonblick för att gå in i ihopparningsläget, välj sedan hörlurarna från ihopparningsmenyn i Inställningar.

Enhetsfunktioner som ANC kan inte styras via iPhone. Användare måste istället ändra ANC-lägen genom att använda kontrollerna på hörlurarna eller själva hörlurarna.

Bristen på Apple-specifika funktioner är förståelig med tanke på den proprietära karaktären hos Apples AirPods. Vi kommer inte att tappa dessa Monoprice-produkter för att de saknar funktionerna men vill notera skillnaden.

Ska du köpa Monoprice hörlurar eller hörlurar?

Monoprice hörlurar och hörlurar är ett bra budgetvänligt val

Monoprice hörlurar och hörlurar är ett bra budgetvänligt val

Den som vill replikera AirPods-upplevelsen utan priset bör överväga Monoprice TWE-ANC-hörlurarna. Hörlurarnas jämförbara batteritid och komfort är skäl nog att köpa.

Medan TWE-ANC-hörlurarna saknar fantastisk ljudkvalitet, är det inte illa för priset. Vi skulle gilla dem bättre om förarna inte hade ett så tunt ljud.

BT-600 ANC-hörlurarna är ett utmärkt alternativ med medelmåttig ljudkvalitet. Dessa hörlurar bör övervägas av alla budgetmedvetna konsumenter som letar efter hörlurar att använda på kontoret eller på pendlingen.

Dessa enheter granskar väl ur lådan, men saker och ting kan förändras med ålder och användning. Vi kommer att fortsätta att övervaka hur dessa enheter presterar över tid och uppdatera recensionen om något anmärkningsvärt ändras.

Till exempel förväntar vi oss att hörlurarnas och hörlurarnas låga priser kommer att innebära batterier av lägre kvalitet. Medan batteritiden matchar Apples AirPods out-of-the-box, förväntar vi oss att batterierna kan försämras i mycket snabbare takt.

Monoprice budgethörlurar och hörlurar är inte perfekta, men de är ett anständigt alternativ till Apples dyra AirPods-sortiment.

 • Anständig ljudkvalitet
 • Lågt pris
 • Väl genomförda gester
 • Bekväm för långa användningsperioder
 • Klumpig enhetsbyteprocess
 • Lättskadade plastmaterial

Var man kan köpa

Relaterade artiklar

Back to top button