molndrift är ogiltig på Windows –

Det här problemet uppstår vanligtvis när olika arbetsmappar är konfigurerade på din dator eller flera enheter. Felet uppstår när vi försöker synkronisera filer på Windows 10 när vi får ett fel, i vilket fall vi hänvisar till fel 0x8007017C.

Orsaker och lösningar för fel 0x8007017C

Vanligtvis är en av anledningarna till detta fel när vi aktiverade filåtkomstfunktionen på begäran. En annan möjlighet som kan orsaka denna krasch är om vi har Windows-uppdatering KB4592449 installerad på vår Windows 10 PC. Om vi ​​har det här problemet visas ett meddelande med en skärm som liknar följande som säger att ett fel har inträffat. fel 0x8007017C.

Som du kan se indikeras det att molnoperationen vi vill utföra är ogiltig. Ta med i beräkningen KB4592449 uppdatering, bör det noteras att den innehåller en ändring i applikationsprogrammeringsgränssnittet (API) som förhindrar arbetsmappar från att synkronisera filer från server till enhet. Därför, om vi vill lösa detta problem, måste vi kontrollera dessa två möjliga lösningar:

 1. Avinstallera uppdatering KB4592449.
 2. Fortsätt för att inaktivera funktionen On-Demand fildelning.

Därefter kommer vi att förklara hur man utför båda uppgifterna för att bli av med felet 0x8007017C permanent.

Ta bort Windows Update KB4592449

Vi har tidigare identifierat att den här Windows-uppdateringen är boven till molnsynkroniseringsfelet. Därför, för att lösa det, fortsätter vi att ta bort det. För att göra detta kommer vi att följa dessa steg:

 1. Vi går till startmenyn.
 2. Vi skriver leta efter uppdateringar och tryck på Enter.

Därefter får vi upp en sådan skärm och klickar vidare Visa uppdateringsloggen :

Här kommer vi att se en lista över alla uppdateringar som Windows 10 har installerat:

Nästa sak vi behöver göra är att kontrollera om KB4592449-uppdateringen visas i historiken. Om ja, klickar vi vidare Ta bort uppdateringar

Sedan letar vi efter det igen och fortsätter att ta bort det.

Inaktivera On-Demand-filåtkomst

Du bör veta en sak: det finns två sätt att åtgärda problemet med fel 0x8007017C genom att inaktivera funktionen On-Demand File Access. Vi ska först titta på hur vi använder den lokala grupprincipredigeraren. För att slutföra denna operation kommer vi att följa dessa steg:

 1. Vi ska klicka vidare Windows-tangent + R för att öppna startfönstret. Ett annat alternativ är Start-menyn, vi skriver kör och ger Enter.
 2. Vi trycker gpedit.msc och tryck på Enter igen.
 3. Efter att ha öppnat den lokala gruppolicyredigeraren väljer vi Användarkonfiguration > administrativa mallar > Windows-komponenter > Arbetsmappar > Ange inställningar för arbetsmapp
 4. Stäng sedan av Önskad filåtkomst på begäran och vi klickar OK

Det här är skärmdumpen där du kan se hur vi inaktiverade den här funktionen som orsakade 0x8007017C-felet:

Vi kommer nu att förklara det andra sättet att inaktivera funktionen On-Demand fildelning. Den här gången gör vi så här:

 1. Vi går till Windows-menyn.
 2. Vi skriver kontrollpanel och ge Enter.
 3. Klicka på system och säkerhet
 4. Arbetsmappar
 5. Vi har avmarkerat rutan för att tillåta filåtkomst på begäran.

Med dessa steg kan du äntligen lösa 0x8007017C-felet som uppstår på Windows 10.

Relaterade artiklar

Back to top button