Möjligheterna att använda Fedora istället för annat Linux –

Medan Windows 10 för närvarande är det mest använda operativsystemet för stationära datorer i världen, är det inte det enda. Många föredrar att använda till exempel en av de många Linux distributioner som vi kan använda idag. Som ett primärt operativsystem såväl som ett mindre är denna programvara mer än ett intressant förslag.

Till allt detta kan vi tillägga att Linux med åren har blivit mer tillgängligt för de flesta. Det gör att de allra flesta av dessa distributioner vi pratar om passar även för de som inte har så mycket erfarenhet av dessa miljöer. Som vi nämnde tidigare är en av de mest kända på många år Fedora som vi kan ladda ner här. Faktum är att för många är detta ett av de mest intressanta förslagen av denna typ, som står över alla andra. Nedan följer några av skälen som ges av dem som gör ett sådant påstående.

Fedora 29 GNOME

Fedora är bättre på att hantera paket

Låt oss först berätta att, till skillnad från andra kända erbjudanden av denna typ som använder dpkg med en frontend, använder Fedora RPM-pakethanterare … Detta följs av ett dnf-gränssnitt. Tänk på att RPM i allmänhet är lättare att skapa för programvara, vilket är fördelaktigt för användaren.

Samtidigt kommer vi att säga att RPM också har fler funktioner än dpkg, som att bekräfta installerade paket eller historik.

Arbetar nära med GNOME

Samtidigt är det intressant att veta att Fedora-projektet har ett nära samarbete med Dvärg Fundament. Detta är viktigt för många, inte bara för utvecklarna av distributionen som sådan, utan också för dess vanliga användare. En anledning till detta är att Fedora vanligtvis har det senaste Gnome Shell på detta sätt.

Således kan användare som är associerade med denna distribution använda de nya GNOME-funktionerna tidigare än andra distributioner.

Mer säkerhet än andra distributioner tack vare SELinux

Många av dem som lämnar Windows för att börja arbeta med en Linux-distribution gör det av integritets- och säkerhetsskäl. Generellt sett har Linux-användare en hög grad av säkerhet tack vare Linux kärna … Detta är exakt den under varje distribution. Fedoras chefer ville dock gå längre i detta avseende.

Vi menar att de bestämde sig för att integrera ytterligare och mer avancerade säkerhetsfunktioner för sitt operativsystem. Således ger Fedora en högre säkerhetsnivå inom en distribution än andra distributioner, tack vare den implementerade säkerhetsförbättrade Linux-modulen som heter SELinux. Här talar vi om en kärnsäkerhetsmodul som stöder åtkomststöd säkerhet politik eller styrning Behörigheter

Relaterade artiklar

Back to top button