Möjlig biometrisk röstigenkänning för Huawei P50 –

Det finns många fler frågor om nya Huawei P50. Om allt utvecklas som tidigare år bör den nya familjen introduceras runt mars månad. Detta är dock inte ett normalt år för Huawei eller världen. Men trots det framtida läckor P50 försedd med en dropper, kan vi gradvis pussla ihop en sticksåg av vad som väntar oss i form av några av dess fantastiska nya produkter.

När vi pratar är många av Huaweis frågor relaterade till dess planer för framtida lanseringar, var nästa P50s ingår som de mest efterlängtade flaggskeppen. USA:s veto har bara minskat varumärkets konsumentuppdelning i väst, men det har inte hindrat Huawei från att gå framåt inom många områden av sin innovation.

Avancerad taligenkänning

Nyheten kommer nu från Huawei Central eftersom de har avslöjat ett nytt patent från ett kinesiskt företag som hänvisar till röstigenkänningssystemet som kommer att fungera som en biometrisk upplåsningsmetod i deras nästa smartphones. Med tanke på innovationen som P-familjen alltid har varit stolt över, kan P50 vara den bästa kandidaten för att lansera detta system.

Detta system kommer att fungera som en annan säker upplåsningsmetod, alternativ till fingeravtryckssensor eller ansiktsupplåsning. Detta är dock en mycket felsökningsteknik som fungerar tillsammans med processorns AI. Röstigenkänning är inte nytt inom området biometrisk autentisering. Det fungerar genom att analysera en persons röst för att bekräfta deras identitet. Luftvägarna och mjukvävnadshålorna, liksom formen och rörelsen hos munnen och käken, påverkar röstmönster och skapar ett unikt röstavtryck.

Enligt detaljerna i Huawei patent, metoden kommer att be användaren att ange en tidigare registrerad röst … Terminalen kommer att kunna samla in denna röst och generera ett fjärrfältsröstprov baserat på röstinspelningen. Det hänvisas till systemets “robusthet” då det måste kunna fungera korrekt under olika förhållanden, inklusive bakgrundsljud eller när volymen inte är tillräckligt hög.

Detta system är detsamma som det som presenterades i början av året då ett nytt patent öppnades. Huaweis avsikter att integrera röstbetalningar, baserat på biometriska röstfingeravtryck. Den stora frågan nu är om signaturen kommer till lanseringen av P50, och integrerar detta nya upplåsningssystem som ett komplement till de som redan är kända.

Källa> Huawei Central

Relaterade artiklar

Back to top button