Moderna tillämpningar av kontaktlös teknologi –

Kontaktlösa teknologier har funnits ett tag, men det har nyligen skett en boom där de används på många ställen i vårt dagliga liv. Många av oss använder nu kontaktlös teknik i vårt dagliga liv, och vi inser inte ens det. Här är några av de kontaktlösa applikationerna vi ser ofta i världen idag.

ID Kort

Många företag arbetar tillsammans med andra i specialbyggda kontorslokaler. Det är ofta nödvändigt att ha någon form av passerkontroll inom dessa områden. Detta hjälper till att förhindra att allmänheten enkelt kommer in i byggnaden och hjälper också företag att skydda sina hemligheter och anställda.

Med hjälp av smarta kort som Milfare DESFire kan de som ansvarar för dessa kontorsutrymmen installera smartkortdrivna grindar och ingångspunkter. Även besökare måste registrera sig i receptionen och få ett speciellt besökskort. För fastighetsförvaltare är detta ett enkelt sätt att övervaka människor i och runt sina lokaler för att förbättra prestandan för alla företag som också verkar där.

Lojalitetssystem

Även mycket små oberoende företag har för närvarande någon form av lojalitetssystem. Detta hjälper till att skapa en återkommande beställning hos konsumenten och erbjuder även förmåner och erbjudanden som andra kunder kanske inte får.

Det enklaste sättet att hantera ackumuleringen av poäng i lojalitetsprogrammet är att använda kortet. Efter att ha läst den kommer systemet att kunna berätta för köparen hur många poäng han har. Han kanske till och med kan se en fantastisk affär som de kan välja. Sådana upplägg är lätta att skapa även för mycket små butiksenheter.

Transport

Många moderna städer accepterar idag kollektivtrafik under en organisation. Oavsett om du åker buss eller någon form av tåg (mark eller tunnelbana) kan du ofta göra det med samma biljett.

För den som ska köpa biljetter mer än en gång går det ofta att köpa ett smartkort. Detta kan vara användbart för ett visst antal resor (till exempel 20 soloturer), eller så kan det vara ett pay-as-you-go-kreditkort som kräver påfyllning då och då. I båda fallen är ett kontaktlöst smartkort ofta det perfekta alternativet och är lätt att implementera för kommunfullmäktige och fraktbyråer.

Det här är de tre vanligaste tillämpningarna av kontaktlös teknik vi ser i vår moderna värld, men det finns många fler. Denna utveckling kan visa sig vara en av de mest givande vi gjort de senaste åren. Med så många olika kombinationer av program som kan lagras i en så liten anläggning gör detta det till ett mycket flexibelt verktyg som företag från alla sektorer kan använda. Ta en närmare titt på några områden i ditt liv där du kanske använder kontaktlös teknik just nu.

Relaterade artiklar

Back to top button