modeller som är kompatibla med Google och Alexa –

Således är det möjligt att stänga av eller tända belysningen i vårt hus, justera intensiteten eller till och med ändra färgen på ljuset för att skapa en atmosfär i enlighet med varje ögonblick i ett visst rum. Dessutom är många modeller kompatibla med några av de mest använda virtuella assistenterna som t.ex Google, egen eller Alexa. Detta gör att vi kan styra vårt hembelysning med vår egen röst.

Nu finns det vissa detaljer som vi måste tänka på när vi väljer en smart glödlampa. Det kanske viktigaste är tekniken de använder. Vi kan hitta modeller som använder sina egna hem Wi-Fi som är enklast att installera, även om det finns andra som använder andra tekniker, som t.ex ZigBee, Bluetooth eller Z-Wave. När det gäller ZigBee-lampor är det viktigt att veta att även om de låter dig täcka större ytor än de som är anslutna via Wi-Fi, så är de beroende av en extra sektion eller bro för att fungera korrekt och vi kan kontrollera dem.

De som använder Bluetooth eller Z-Wave-teknik kräver att vi para ihop var och en av glödlamporna i vårt hus individuellt med vår mobiltelefon, så detta är inte den mest bekväma lösningen.

Utöver själva tekniken är det viktigt att ta hänsyn till andra detaljer också, som t.ex kraft som erbjuds av varje glödlampa, ljusstyrka, temperatur, ljusstyrka, färger eller utloppstyp eller tråd. Det är också intressant att se om de är kompatibla med Google och Alexa-assistenter, vilket är fallet med glödlamporna vi visar dig nedan.

Smarta glödlampor av olika typer, kompatibla med Google och Alexa

Tp-Link Tapo L510E

TP-link är en annan ledande tillverkare av smarta glödlampor. I det här fallet är det en Wi-Fi-lampa som erbjuder ett dimbart varmvitt ljus med ett E27-uttag. En + energieffektiv lampa, kompatibel med Alexa Echo och Google Home för röststyrning.

TECKIN

Den här gången kommer vi att visa dig en uppsättning med två flerfärgade WiFi smarta LED-lampor, justerbara från 2800 till 6200k. De är kompatibla med Alexa och Google Home och erbjuder 7,5 W motsvarande effekt. De tillåter fjärrstyrning via Smart Life-appen, röststyrning och har en ganska lång livslängd.

Meross MSL120S01

Denna Meross är en dimbar, flerfärgad Wi-Fi LED-lampa som är kompatibel med Apple HomeKit, Alexa och Google Home. Således kan den styras med vår röst via Google, Alexa eller Siri. Detta gör att du kan anpassa ljusets färg till olika förhållanden, eller till och med ställa in en specifik tid för att det ska tändas eller stängas av automatiskt.

Philips Hue

Denna Philips Hue-lampa är en LED-lampa typ E27 med en effekt på 100W. De har Bluetooth-anslutning, erbjuder varmvitt ljus och är kompatibla med Google Home och Alexa. Således kan du koppla glödlamporna till vår mobiltelefon och be assistenten att tända, släcka eller ändra färgen på glödlamporna med vår röst.

Filament Philips Hue

Även från tillverkaren Philips och i Hue-familjen hittar vi denna LED-lampa med E27-sockel och synlig glödtråd. Den har Bluetooth-teknik, G93 klotlock, erbjuder varmvitt ljus och är även kompatibel med både Google Home och Alexa. Denna modell finns i päron eller rund form.

Phytop

En annan prisvärd smart lampmodell som är kompatibel med Google Home och Alexa är den från tillverkaren Fitop. Detta är en dimbar, flerfärgad modell med Wi-Fi. Tack vare Smart blub-appen låter den dig styra ljusstyrka och färg med hjälp av röstkommandon. Erbjuder upp till 16 miljoner färger, justerbar ljusstyrka och intensitet, och varmt eller kallt vitt ljus.

Avatarhantering

En annan smart WiFi-glödlampa är den här från Avatar Controls. I det här fallet är det en glödlampa med sockel eller ett GU10-uttag med Wi-Fi, så den kräver ingen brygga eller nav och är kompatibel med Google Home och Alexa. Den har en programmeringsfunktion för att ställa in på eller av tid, de är mycket enkla att installera och erbjuder utmärkt kvalitet och tillförlitlighet.

LE 902001-EU-2

Modellen vi har valt från LE är också av typen GU10. En modell med Wi-Fi-anslutning, som tack vare Lepro LampUX-appen låter dig styra belysningen utan att använda en brygga från din smartphone och till och med använda röstkommandon, eftersom den är kompatibel med Google Home och Alexa. Den erbjuder en justerbar vit färg från varmare till kallare och låter dig ställa in tiden på och av lamporna enligt ett schema.

LVWIT

Även med kontakt eller GU10-kontakt har vi denna LVWIT-modell. Wi-Fi smarta LED-lampor som kan ändra färg baserat på musikens takt eller via röststyrning eftersom de är Alexa och Google-kompatibla. De tillåter även fjärrstyrning från en mobil via Smart Life eller Tuya App.

Slitinto

Denna Slitinto-modell är en ljusformad glödlampa med en E14-bas. Smart glödlampa med Wi-Fi-anslutning och kompatibel med både Google Home och Alexa. Den kan fjärrstyras med röstkommandon eller genom Smart Life-appen, den har 16 miljoner färger, justerbar ljusstyrka och mättnad samt olika grafikinställningar så att lamporna tänds och släcks automatiskt vid en viss tidpunkt.

Relaterade artiklar

Back to top button