modeller, funktioner och priser –

Vilka typer av dammsugare har Xiaomi?

Innan jag börjar prata om de olika typerna och modellerna av dammsugare du kan hitta, är det absolut nödvändigt att du klargör några saker: Xiaomi paraply går mycket längre än det verkar

Det finns en mängd olika märken där ute som säkert kommer att låta bekanta för dig om du har tittat på dessa städprodukter för hem. Några av dem (de mest populära):

 • Roborock
 • Roidmi
 • Dröm mig

Trots att de inte inkluderar Xiaomi-namnet någonstans eller att de i många fall inte är släkt med dem i sina officiella butiker, tar den kinesiska tillverkaren en viss del i dem. Ibland kan det vara enkelt aktieägarpartner och i andra fall (som i fallet med de redan nämnda) de producera produkter för Xiaomi i tillägg till din egen. Därför är det mycket troligt att deras namn är associerade med Xiaomis namn på många ställen, och att även produkter som har sålts framgångsrikt i en av dem “förs vidare” av Xiaomi själv.

Dessutom, i katalogen för en kinesisk tillverkare (inklusive dess “dotterbolag”), kan vi hitta 3 annorlunda Modeller Dammsugare:

 • Vakuumrobotar : Det här är vanliga intelligenta robotar som vi kan styra från vår telefon eller till och med med hjälp av röstkommandon. De gör sitt jobb helt automatiskt, med undantag för service av tillbehör och tömning av tankar.
 • Kvast dammsugare : Dessa kit är kvastformade dammsugare som vi måste hantera själva. De flesta av dem är enheter med eget batteri som fungerar utan någon form av kabel. Dessutom har många av dem olika tillbehör för olika städsituationer och områden.
 • Handdammsugare : I det här fallet är det här små bärbara dammsugare som vi kan ta med oss ​​vart vi än går på grund av deras ringa storlek. Naturligtvis är dess kraft, kapacitet och autonomi mycket mindre än hos dammsugare för kvastar. Ett utmärkt exempel på användningen av dessa kommandon är vår maskin.

Nu när du känner till de grundläggande detaljerna för dessa enheter är det dags att presentera dig de mest intressanta modellerna vad du kan hitta på marknaden. För att göra det lättare för dig att hitta har vi valt ut en lista med olika märken som vi nämnde för några rader sedan och som du kan hitta på Amazon.

Xiaomi dammsugare

Först och främst, låt oss börja med de modeller som Xiaomi själv inkluderar i sin katalog. Här hittar du modeller av alla typer av dammsugare.

Min dammsugare 1C

Det här är Xiaomi Mi Vacuum 1C , en smart robotdammsugare med 4 olika sugnivåer som når 2 500 Pa vid maximal effekt. Den har en vattentank som intelligent justerar mängden den levererar under användning. Och självklart har den ett hemläge som, när batterinivån sjunker under 15 %, tar dig tillbaka till basen för att ladda och sedan återupptas där du slutade. Du kan också programmera smarta scener som du kommer att utlösa med hjälp av röstkommandon.

Det bästa

 • Rimligt pris.
 • Effekt 2 500 Pa.
 • Röststyrning med Alexa och Google Assistant.

Värst

 • Den har inget förbättrat kartsystem för att upptäcka objekt med större noggrannhet.

Min Essential Vacuum Mop

En annan mycket intressant modell i Xiaomis robotkatalog är Mi Vacuum Mop Essential … Det här är milt sagt lillebror till den tidigare modellen.

I det här fallet har den 3 sugnivåer med en maximal effekt på 2 200 Pa. Den har samma intelligenta kontrollvattentank. Och utöver det är röststyrning via Alexa och Google Assistant också kompatibel med den. Om du letar efter en billigare version än den tidigare utan att offra många funktioner är detta det bästa alternativet.

Det bästa

 • Priser.
 • Röststyrning med Alexa och Google Assistant.

Värst

 • Han har inget utvecklat kartografisystem.

Xiaomi Mijia sopning

Om du letar efter en mer avancerad modell i Xiaomi-katalogen har du Mijia Sweeping. Förutom ett långvarigt batteri för upp till 150 minuters kontinuerlig användning, innehåller den även ett mer avancerat laserkartsystem än resten av modellerna vi har visat dig. Detta gör det lättare att känna igen föremål och hinder, vilket gör att du kan rengöra mer exakt.

Naturligtvis är dess maximala effekt 1 800 Pa. Detta är inget problem, men rengöringen som den kommer att utföra kommer att vara mindre djup än andra alternativ.

Det bästa

 • Avancerat kartografisystem.
 • Autonomi.

Värst

Xiaomi Mi handdammsugare

Nu går vi vidare till andra dammsugarmodeller, vi har denna Mi handdammsugare av typen kvast. Dess 100 000 RPM elmotor och 5 nivåer av filtrering gör att vi kan djuprengöra vilken yta vi behöver, oavsett hur fina partiklarna är. Dess autonomi är upp till 30 minuters användning.

Boxen till denna dammsugare innehåller olika tillbehör med vilka vi kan anpassa storlek och egenskaper till varje situation. Dessutom har den ett lågbrusläge där den bara kommer att avge ljud vid 72dB.

Det bästa

 • Lågbrusläge.
 • Lyhördhet.

Värst

 • Autonomi, även om laddningssystemet är enkelt och bekvämt att använda.

Xiaomi Mijia Handy Dammsugare

Äntligen har Xiaomi detta också Mijia handdammsugare handdammsugare. Den är utrustad med en elmotor med en sugeffekt på 13 kPa och ett varvtal på 88 000 rpm. Den lilla storleken gör den idealisk för transport vart du än går. Den innehåller också 30 olika munstycken och ett HEPA-filter som kan filtrera även de minsta partiklarna. Naturligtvis når dess autonomi maximalt XNUMX minuters användning.

Det bästa

 • Storleken.
 • Priser.
 • Sugkraft.

Värst

Dammsugare Roborock

Vi går vidare till katalogen över dammsugare från tillverkaren. Roborock … Detta gäller främst robotdammsugare, även om vissa modeller av kvastdammsugare successivt ingår i den. De mest intressanta modellerna som du hittar i hennes katalog är följande.

Roborok E4

Den mest ekonomiska modellen är Roborok E4 … Robotdammsugare med en maximal sugkraft på 2 000 Pa och lång autonomi, så att du kan dammsuga upp till 200 kvadratmeter på en enda laddning. Denna modell stöder användningen av smarta assistenter som använder röstkommandon.

Det bästa

Värst

 • Han har inget utvecklat kartografisystem.

Roborock S5 MAX

Vi fortsätter med den mer avancerade robotdammsugaren från Roborock. Detta S5 MAX som har ett laserobjektsigenkänningssystem som kan utföra rengöringsprocessen snabbt och exakt. Denna modell kan övervinna hinder upp till 2 centimeter i höjd, så den är idealisk för mattor och andra föremål som ligger på låg höjd.

Den har en 290ml vattentank med vilken du kan rengöra ytan upp till 200 meter. Den är kompatibel med användningen av smarta assistenter och har ett intelligent system för återgång till hemmet.

Det bästa

 • Avancerat kartografisystem.
 • Vattentank med stor kapacitet.
 • Röstkommandokontroll.

Värst

Roborok S6 Pure

Roborok den mest avancerade, och därmed den dyraste modellen av en robotdammsugare det här är S6 Pure … Den har ett Lidar-navigationssystem för exakt igenkänning av hinder och delar av varje rum. Från hans app kan vi styra de olika städlägen han har, förutom valet av selektiv rumsstädning.

Den har en maximal kapacitet på 2 000 Pa, en 180 ml vattentank och ett batteri med lång livslängd för upp till 3 timmars batteritid. Det inkluderar kompatibilitet med Alexa och Google Home.

Det bästa

 • Autonomi.
 • Lidar kartläggningssystem.
 • Selektiv rengöring genom appen.

Värst

Roborok H6

Som vi redan sa du är i början av det här avsnittet, Roborock inkluderar dammsugarmodeller av kvasttyp i sin katalog. Detta Modell H6 som har en maximal sugkraft på 150 AW och ett 5 i 1 spösystem med olika typer av tillbehör för varje situation.

Denna modells autonomi gör att vi kan använda den i upp till 90 minuter i rad med en filtreringskapacitet på 99,97% av partiklar upp till 0,3 mikrometer i storlek. Naturligtvis, i maximalt sugläge, kommer den bara att hålla i 10 minuter på en enda laddning.

Det bästa

 • Autonomi (i eko-läge).
 • Filtreringskapacitet.

Värst

Dammsugare Roidmi

Precis som robotdammsugare för några år sedan ser det ut som om kvastskaftsmodeller vinner mest popularitet i år. Tillverkare Roidmi , en annan av de mest kända Xiaomi-anställda, fokuserar främst på dessa enheter i sin katalog.

Roidmi F8 Lite

Roidmi F8 Lite detta är den första modellen i denna tillverkares katalog. Denna dammsugare av kvasttyp har en batteritid på upp till 40 minuter, en 0,4 liters tank och ett HEPA-filter för att filtrera 99 % av partiklar som är större än 3 mikron.

Det bästa

Värst

 • Den maximala effekten utan oro kan sjunka lite.

Roidmi S1 Special

Ett mycket intressant alternativ är Roidmi S1 Special vilket jämfört med sin lillebror förlänger batteritiden med upp till 50 minuter. Den har samma 0,4 liters behållare och ett högeffektivt HEPA-filter. Sugkraften för denna utrustning är 110 AW.

Det bästa

 • Ökad toppeffekt.
 • Autonomi.

Värst

Roidmi X20 Storm

Roidmee den mest avancerade modellen är X20 Storm … I det här fallet når dess autonomi 65 minuters användning och dess effekt når 138 AW. Den har ett förbättrat filtreringssystem som inkluderar ett steg mer än resten av märkets modeller.

Det bästa

 • Maximal kraft.
 • 6-stegs HEPA-filter.
 • Autonomi.

Värst

Roidme Nano

Roydmie har det också Nano modell , handdammsugare. Ultralätt och kompakt enhet med 8 AW sugkraft och upp till 25 minuters autonomi på en enda laddning.

Det bästa

 • Storlek och vikt.
 • Priser.

Värst

Dreame dammsuger

En av de mindre kända tillverkarna som Xiaomi har samarbetat med är Dreame. Ett annat av märkena vars katalog är tillägnad robotar för att städa huset, främst kvasttyp. De mest intressanta modellerna han har är följande.

Dröm V9

Den första modellen vi vill berätta om är väldigt lik föregångaren till Xiaomi Mi Handheld Dammsugare. Detta är Dreame V9, en dammsugare av kvasttyp med en maximal effekt på 20 000 50 Pa och en autonomi på 60 till XNUMX minuter.

Den har en 0,5 liters behållare och ett HEPA-filter för att filtrera 99 % av partiklarna över 3 mikron, funktioner som gör att vi kan städa vårt hem grundligt.

Det bästa

 • Maximal sugkraft.
 • Autonomi.

Värst

Dröm V11

Till sist, Drömmar den mest avancerade modellen hittills V11 … Denna dammsugare har ökad autonomi, som når upp till 90 minuters användning. Dess maximala effekt är 150 AW och inkluderar ett brusreduceringssystem med 7 nivåer.

Den har också ett alfaeffektivt HEPA-filter som eliminerar 99,9 % av kvalster. Det finns olika tillbehör i lådan som gör att vi kan anpassa denna dammsugarmodell till alla situationer. Naturligtvis lägger alla dessa avancerade funktioner mycket till prislappen.

Det bästa

Värst

Relaterade artiklar

Back to top button