modeller, funktioner och priser –

Musik offentligt, respektlöst?

Själva faktumet att lyssna på musik offentligt är det som skapar två tydliga sidor av varje situation där det händer: den som spelar musiken och den som lyssnar på den. Många tycker att att framföra musik med en högtalare offentligt är en fullständig respektlöshet för resten av människorna runt omkring dig. Och ett mycket levande exempel på vad som händer på stranden.

Men, naturligtvis, är det verkligen så, eller är det snarare ett problem med musiksmak? Det är sant att det finns tillfällen då detta kanske inte är den mest framgångsrika handlingen. Eller så kanske du till exempel inte gillar reggaetongenren och kanske “tvingas” lyssna på den på nerverna. Men tänk, om du gillar klassisk musik, skulle du inte vilja lyssna på den?

Dessutom finns det ett problem med till exempel volymen som folk spelar musik med på stranden. Att kunna lyssna på musik genom en högtalare på en offentlig plats ger dig inte rätt att skapa en fest som om du hade roligt på Ibiza. Vi tror att detta är det största problemet, för om du är orolig för musikgenren är det här ditt problem. Och om det vore tvärtom är vi säkra på att du skulle vilja bli respekterad när du lyssnar på Beethovens femte symfoni, blickar ut mot havet och gräver ner fötterna i sanden.

I slutändan är det en fråga om ömsesidig respekt att försöka vara så neutral och förstående som möjligt. Respekt för dem som vill rappa på en handduk eller solstol medan de chattar med vänner, och respekt för människorna omkring dem utan att spela hela musiken. Många gånger, innan vi tittar på något som stör oss, bör vi tänka empatiskt på vad som skulle hända om vi var på motsatt sida. På så sätt skulle vi alla bli lyckligare.

Bästa högtalare för användning på stranden

Efter att ha sagt allt ovan och dyka in i filosofiskt / reflekterande läge, är det dags att visa dig talarrekommendationerna för stranden som vi diskuterade i början av den här artikeln. Men först, och även om vi redan har pratat om detta i andra artiklar om relaterade ämnen, låt oss titta på de grundläggande egenskaperna som en talare bör ha för denna typ av användning:

  • Inklusioner : Som vi nämnde i föregående avsnitt handlar det inte om att ta 200W-högtalaren till stranden eftersom det slutar med att vi stör andra människor. Kraft är dock en viktig parameter för att lyssna på musik. Vi rekommenderar att de har ett minimum XW
  • förbindelse : Självklart behöver vi att enheten är trådlös så att vi kan använda den mitt på stranden utan någon strömkälla i närheten. Men dessutom Blåtand , som han har NFC kan vara användbart för snabbare synkronisering.
  • Motstånd : Denna aspekt är avgörande om du inte vill vara ständigt rädd för att gå sönder din utrustning. Dessa högtalare bör vara åtminstone stänksäkra och dammsäkra om möjligt. Parametern som bestämmer detta är IPXX-skydd, där “X” representeras av siffror: den första betyder dammbeständighet och den andra – vatten.
  • Autonomi : Detta är något som till stor del kommer att bero på hur du använder utrustningen. Om du vill lyssna på musik i 4, 6 eller 8 timmar på stranden, ta en närmare titt på antalet teoretiska timmar som tillverkarna säger att du kan använda deras enhet i rad. Vanligtvis blir den faktiska varaktigheten något kortare, men detta kan vara en vägledande detalj.

Nu är det dags att visa dig vårt urval av de bästa artisterna att ta med dig till stranden.

JBL GO 3

JBL GO 3 är en av de mest populära högtalarfamiljerna av denna typ på marknaden. Detta är en enhet med Bluetooth-anslutning, IP67 vatten- och dammbeständighet, cirka 5 timmars autonomi och ett brett utbud av färger för alla smaker. Det är sant att effekten av denna modell inte är särskilt hög, eftersom den ligger kvar på 4,2W, men för att njuta av musik med vänner på stranden kan det räcka (förutsatt att det inte är mycket ljud runt oss.

Anker SoundCore 2

Ett annat ganska populärt alternativ är Anker SoundCore 2 som finns i svart eller blått. Enligt tillverkaren är detta en 12 W Bluetooth-högtalare med en autonomi på upp till 24 timmar. Hur annars har den här modellen IPX7-skydd, så den kommer inte ha problem med vatten och fukt.

Sony SRS-XB13

Vi följer de billigaste högtalarna för denna typ av användning Sony SRS-XB13 … En ganska liten enhet, men med den ljud- och baskvalitet som definierar denna tillverkares ljudprodukter. Denna högtalare är IP67-skyddad mot vatten och damm, har en batteritid på cirka 16 timmar, och finns i en mängd olika färger.

Ultimate Ears Wonderboom

Om risken för “misslyckande” är hög är det bästa alternativet Ultimate Ears Wonderboom då de är helt vattentäta även om vi inte tycker att de reagerar särskilt bra på havssalt. Dessa är Bluetooth-högtalare med 360° surroundljud. Den har en autonomi på cirka 10 timmars användning och dessutom har den möjlighet att koppla till en annan högtalare för att till exempel spela upp ljud i stereo. Katalogen innehåller också olika färger så att varje användare kan välja den som passar deras smak bäst.

JBL Flip 5

En annan av de mest populära tillverkarna inom industrin för trådlösa högtalare är JBL … Detta är i synnerhet din Vänd 5 modell. Den inkluderar IPX7 vattenskydd, upp till 12 timmars batteritid och ljud med mer än anständig kraft och kvalitet. Denna modell kan användas både vertikalt och horisontellt och vi kan köpa den i en mängd olika färger.

Bang & Olufsen Beosound Explore

Men om du letar efter den ultimata återgivningen av ljudåtergivning bör du välja det här eller nästa högtalaralternativ. I synnerhet är det Bang & Olufsen Beosound Explore , en enhet med en IP67-grad av skydd mot vatten och damm, en autonomi på upp till 27 timmars användning och den ljudkvalitet vi är vana vid. Design är en annan aspekt där denna modell förbättras, med en aluminiumkropp som vi kan köpa i 3 olika färger. Tänk så klart på att alla dessa extra premiumfunktioner har en inverkan på priset.

Bose SoundLink Revolve +

Slutligen, eftersom den är den dyraste modellen på denna lista med rekommendationer, finns det Bose SoundLink Revolve + … Det är en vattentät och dammtät Bluetooth-högtalare med lång batteritid på upp till 17 timmar och 360-graders ljud. Dessutom inkluderar den Alexa-assistenten som en distinkt aspekt, så att vi kan begära allt vi behöver när som helst.

Relaterade artiklar

Back to top button