Mobiltelefonen på egen hand: skäl och lösningar –

Möjligheten att ta skärmdumpar är mycket användbar för många användare. Dessa bilder lagras på vår mobiltelefon i en specifik mapp, även om de också kommer att visas i motsvarande avsnitt i fotoalbumet. Problemet är när vår mobiltelefon tar fler skärmdumpar än vi skulle vilja, alltså när vi hittar bilder som vi inte tagit och som dessutom tar upp onödigt lagringsutrymme.

Detta är något som vi inte bör ignorera, som om vår mobiltelefon tar skärmdumpar ensam kan det vara anledning till oro. Men lyckligtvis är detta i de flesta fall inte allvarligt och har en enkel lösning. Vi kommer att titta på de främsta anledningarna och lösningarna för att göra våra telefoner sluta ta skärmdumpar själv.

Senaste installerade appar

Det första steget är att kontrollera de nyligen installerade apparna för att se till att någon av dem kan orsaka problemet. För detta kan vi gå till Inställningar / Applikationer, men vi kan också gå till Play Butik / Mina applikationer / Installerade / Beställ senaste användning. Tanken är att ta bort appar som misstänks krascha som spel eller olika instrument.

Ta bort kåpan och skyddet

För att göra detta måste vi först ta bort höljet, eftersom det kan orsaka slumpmässiga skärmdumpar om det är för många tryck på på och av-knapparna … Som en påminnelse, på de flesta Android-mobiler tar en automatisk skärmdump om du trycker ned volymen + strömknappen samtidigt.

Om skärmdumpar vanligtvis är svarta är det möjligt att detta problem uppstår på en mobiltelefon när du bär den i fickan. Vi måste försöka ta bort locket för att se om det är källan till problemet … I det här fallet blir det inget kvar än att köpa en annan täckning, mer anpassad till vår terminal. Om det inte fungerar är nästa steg att ta bort skärmskyddet eftersom några billiga skärmskydd från tredje part kan producera dessa skärmdumpar.

Inaktivera fånga gester

Det finns flera gester som gör det lättare att ta skärmdumpar, men de kan skapas av misstag i olika situationer. Användare som hade det här problemet löste det också genom att inaktivera det Skärmdump med tre fingrar och skärmdump med handflata metoder. Alla smartphones har inte dessa alternativ, men du kan kontrollera dem genom att skriva “Skärmdump” i sökrutan i menyn “Inställningar”.

Mobiluppdatering

Om vi ​​har för få systemuppdateringar kan en lösning finnas inom räckhåll efter uppdateringen. Många av dessa uppdateringar för vår mobiltelefon, förbättra skärmens prestanda, eliminering av fel som spökberöring. Om vi ​​har väntande uppdateringar rekommenderar vi att du uppdaterar din mobil för att se om felet är åtgärdat. Vi kan göra detta från “Inställningar” / “System” / “Systemuppdateringar” eller hitta “uppdateringar” i sökrutan.

Chock eller förvärring

En annan anledning till slumpmässiga skärmdumpar är pga slitage av knapparna som ansvarar för att ta bilder. Om mobiltelefonen blir påkörd eller har lite tid, är det möjligt att skärmdumpar genereras automatiskt på grund av att dessa knappar inte fungerar, som till och med kan tryckas in eller stanna inne.

Relaterade artiklar

Back to top button