“Mobilt nätverk ej tillgängligt” på din mobiltelefon: lösningar –

Vår mobiltelefon är nervcentrum för vår underhållning och kommunikation, därför är det så irriterande när den plötsligt börjar fungera inte som den ska. Ett av de vanligaste misstagen bland många användare är när de bara tillåter nödsamtal pga mobilnätet är inte tillgängligt … Vad ska jag göra i den här situationen?

I dessa rader analyserar vi inte bara varför detta meddelande vanligtvis visas på skärmen, utan också några av de vanligaste lösningarna på detta problem, samtidigt som vi kan försöka fastställa skuld finns i själva telefonen, hos operatören som ger oss linjen eller SIM-kortet

Varför säger min telefon att nätverket inte är tillgängligt?

Om du har kommit så långt beror det på att du har en Android-telefon i dina händer, oavsett om det är Samsung, Xiaomi, Huawei, Realme eller något annat märke (av vilka inget är gratis) som visar ett meddelande om att “Mobilt nätverk är inte tillgängligt. “. Denna förlust av tjänst begränsar även den mest grundläggande funktionaliteten och kan orsakas av en mängd olika problem, inklusive hårdvaruproblem.

Vanligtvis är orsaken till detta problem en av följande:

  • Du är på en plats utan täckning
  • Telefonen är låst av IMEI
  • SIM-kortet skadat
  • Telefonproblem

För de två första situationerna finns det inget du kan göra annat än att testa telefonen någon annanstans för att se om signalen är återställd, eller vänta några minuter, det finns inget du kan göra med telefonen annat än att följa dessa tips för att förbättra mobiltäckningen ….

För att ta reda på om en telefon är IMEI-låst bör du kontakta din telefonoperatör från en annan telefon och kontrollera om det är något problem med den. Förresten, du kan kontrollera om det finns några problem med raden som antyder detta meddelande.

Är detta ett telefon- eller SIM-kortproblem?

Upptäcker om problem i mobiltelefon eller SIM-kort inte så svårt.

Data som lagras på SIM-kortet ger din telefon något liknande en adress som nätverket kan hitta, och vice versa. En av de vanligaste anledningarna meddelanden “Mobilt nätverk är inte tillgängligt” är att SIM-kortet inte tar rätt kontakt vare sig på grund av en stöt som telefonen fått eller av någon annan anledning. För att kontrollera om SIM-kortet är korrekt anslutet till enheten måste du stänga av telefonen, ta bort SIM-kortet och rensa upp eventuella dammpartiklar som kan störa kortets kontakter. När det är klart, sätt på det och se om det löser problemet. Annars bör du noggrant överväga nästa alternativ.

Om inte, sätt i SIM-kortet i en annan telefon och se om felet försvinner. Om problemet fortsätter att dyka upp på skärmen beror det på SIM-kortet och du måste kontakta operatören för att få ett annat. Om allt fungerar bra, låt oss gå vidare till att försöka fixa telefonen.

Fixa nätverksproblem på mobilen

Starta om telefonen

Det enklaste och ofta mest effektiva sättet att fixa en dålig signal på en smartphone är att starta om enheten. Det är lika enkelt som att hålla ned strömknappen och välja det alternativ som passar dig.

Om du startar om enheten raderas RAM-minnet och återställer alla processer som kan störa enhetens optimala prestanda och, naturligtvis, åtkomst till datanätverket. Kontrollera om du kan använda den normalt när du slår på enheten igen.

Om det inte löser ditt problem, ge inte upp! Vi har fortfarande många potentiella lösningar att prova.

Flygplansläget är din allierade

Det är logiskt att tro att du innan du kommer hit har verifierat att flygplansläget, som förhindrar samtal och att ta emot samtal och ansluta till Internet, är avstängt. Men flygplansläge kan också hjälpa dig att manuellt ansluta till en tjänsteleverantör. Allt du behöver göra är att aktivera flygplansläget och sedan stänga av det så att enheten försöker ansluta till leverantörens nätverk.

Återställ APN

APN-inställningar kan också påverka enhetens goda prestanda. Detta är vad några Xiaomi-användare upptäckte att efter uppdateringen till MIUI 11 slutade deras telefoner att ansluta till nätverket.

För att ställa in det korrekt måste du först gå till Inställningar> SIM-kort & mobilnät> SIM-inställningar och välja det SIM-kort som du har problem med. Väl inne, hitta Namn på åtkomstpunkter meny.

Det är här du måste ange en rad information som vanligtvis finns i medföljande dokument simkort … Eftersom det är mest logiskt att du inte hittar dem kan du kontakta din telefonoperatör och tillhandahålla dem.

Välj nätoperatör manuellt

Din mobiltelefon kan ha problem med den automatiska nätverkssökningen och du kanske måste välja dem själv. Du kan göra detta genom att gå till Inställningar> Mobilnät> Nätoperatör. En lista över nätverksleverantörer bör visas här, så att du kan välja rätt och se om det löser problemet. Du kan behöva starta om telefonen igen för att se om dessa ändringar träder i kraft.

Kör ett pingtest

En av anledningarna till att ett meddelande kan visas på en viss telefon “Nätverk inte tillgängligt” eller “Ingen tjänst” eftersom den är kopplad till en signal med problem. Den här lösningen är inte så lätt som att navigera genom menyer eller hålla ned knappar. ; men inte ens detta kräver en magisterexamen i telefoni.

Allt du behöver göra är att slå följande kod i telefonappens uppringare: * # * # 4636 # * # *

Därefter går du till serviceläget för din enhet, där en meny med olika alternativ kommer att visas. Du måste välja “Telefoninformation” och sedan givetvis “Kör pingtest”. frånkopplad från wifi genom att helt enkelt hålla dataanslutningen aktiv. När du har slutfört testet, scrolla ner till botten av menyn och kontrollera skickade och mottagna data. Efter att ha gjort det, starta om telefonen och se om problemet är löst.

Återställer fabriksinställningar

Vissa problem är svårare att lösa än andra, och ibland hur man fixar bristen på signal, som i det här fallet, måste du prova en mer aggressiv lösning. Fabriksåterställning av din telefon direkt ur kartongen är ett av de mest effektiva sätten likvidera föråldrade buggar i din telefon.

Som vi har sagt vid ett flertal tillfällen, innebär detta steg att återställa din telefon till fabriksinställningarna, en process som raderar all data på din telefon förutom programvaran, så du måste säkerhetskopiera alla dina sparade filer och applikationer. till exempel bilder, videor och ljud som kan ha funnits på din enhet tidigare.

När allt har säkerhetskopierats, sök efter Återställ och återställ telefonen och välj alternativet Radera alla data.

En fabriksåterställning kommer vanligtvis att lösa de flesta programvaruproblem och bör lösa ditt nätverksproblem. Om inte, skicka in din telefon för reparation.

Relaterade artiklar

Back to top button