Mobilspelföretaget AppLovin samlar in 1,8 miljarder dollar i börsintroduktion –

Mobilspelsföretaget AppLovin har tagit in 1,8 miljarder dollar i sitt börsintroduktion på torsdagen, vilket ger det ett börsvärde på 28,6 miljarder dollar.

Bolagets marknadsvärdering markerar en av de största offentliga debuterna 2021 hittills. Med stöd av private equity-gruppen KKR är AppLovin känt för App Store-hits som “Matchington Mansion” och “Wordscapes”. Det säljer också marknadsföringsprogram till andra utvecklare.

AppLovin prissatte sina aktier till 80 dollar per styck före sin notering på NASDAQ, rapporterade torsdagen. Det priset ger det ett marknadsvärde som är högre än värderingen på 2 miljarder dollar när KKR köpte en andel på 400 miljoner dollar.

Enligt en registreringsansökan sålde KKR 2,5 miljoner aktier i erbjudandet men behöll en andel värd 8,6 miljarder dollar.

AppLovin, som grundades 2011 för att hjälpa utvecklare att hitta en publik och tjäna pengar, växte utan hjälp av riskkapital. Det har sedan dess blivit ett av de ledande mobilspelsutgivarna och äger nu mer än 200 titlar.

2020 sa AppLovin att dess intäkter nådde 1,45 miljarder dollar, en ökning med 46 % jämfört med föregående år. Den sa dock att den förlorade 126 miljoner dollar jämfört med sin nettovinst på 119 miljoner dollar 2019. Den säger att den hade förvärrat en årlig intäktstillväxt på 76 % mellan 2016 och 2020.

AppLovin är inte det enda spelfokuserade företaget som blivit börsnoterat under de senaste månaderna. I mars anslöt sig Roblox till New York Stock Exchange i en börsnotering på flera miljarder dollar.

Även om spelappsföretag gynnades av en ökning av användare och utgifter under coronaviruset kvarstår vissa utmaningar, inklusive nya reklam- och integritetsregler Apple kommer att debutera tidigt på våren med lanseringen av iOS 14.5

Relaterade artiklar

Back to top button