Mobil fingeravtryckssensor. Vad kan du göra åt det? –

fingeravtryckssensor det var en liten revolution på skärmen i hur vi låser upp vår mobiltelefon, men det visade sig vara väldigt användbart. Inte bara är mönstret eller lösenordet nästan förbjudet som den första säkerhetsmetoden på vår mobiltelefon. Eftersom ingenting slår bekvämligheten med en fingertopp på skärmen eller var som helst på en terminal och omedelbar säker upplåsning.

Det bästa av allt är att olika smartphoneföretag med tiden har försökt lägga till fler funktioner. För närvarande finns det flera typer av fingersensorer som låter oss ändra vissa parametrar för att ändra några av dess aspekter eller funktioner. Dessa fusk eller speciella inställningar är tillgängliga i dina inställningar … Även om inte alla mobila enheter erbjuder oss denna möjlighet, eftersom det till stor del kommer att bero på graden av personalisering som vår smartphone har.

Använd sensorn för att låsa upp din mobiltelefon och appar

En av de viktigaste användningsområdena för en digital telefonläsare är utan tvekan att låsa upp en mobil enhet. En funktionalitet som är mycket bekvämare idag än att använda en PIN-kod eller ett mönster för ett stort antal Android-användare. Dessutom är dess främsta fördel den hastighet med vilken det fungerar, vilket är mindre än för någon annan metod.

huella och pantalla sensorsensor

Av denna anledning har det blivit ett idealiskt alternativ att använda. när du låser upp smarttelefonen … Men om du vill använda den här sensorn för att låsa upp din telefon måste du först ställa in den genom att följa en rad steg. Även om de kan skilja sig åt beroende på tillverkare. En nästan normal general skulle dock vara följande:

  • Tillgång till inställningar.
  • Ange säkerhet och integritet.
  • Ange ditt fingeravtryck (eller liknande namn) och registrera ditt fingeravtryck.
  • Ställ sedan in den här metoden för att låsa upp.

Även om detta inte är den enda funktionen som det tillåter oss att utföra. Som vi sa tidigare inkluderar vissa Android-terminaler i sitt eget system (eller personaliseringsnivå) möjligheten att låsa applikationer med en fingeravtrycksläsare. Även om detta är något som, som vi redan har upprepat, kommer att bero på graden av anpassning av företaget. För att göra detta måste du först ställa in ditt fingeravtryck genom att följa de föregående stegen.

När vi har registrerat det måste vi gå till mobiltelefonens inställningar och komma åt Säkerhet och fingeravtryck hitta avsnittet Sekretess. Väl inne måste vi hitta alternativet Application Blocker. När du kommer in här kommer den att be dig ange den PIN-kod du har valt för att öka säkerheten för din mobiltelefon.

Därefter visas en lista över applikationer som du har installerat i din terminal. Nu behöver vi bara välja de applikationer som vi vill blockera så att ingen annan än vi kan komma in i dem. Det kommer att fungera även med de som är förinstallerade av tillverkaren själv.

Därför, när du har konfigurerat den här funktionen, kommer den att be dig ange ditt fingeravtryck varje gång den applikation du väljer att starta. Men vi upprepar att detta kommer att bero på graden av anpassning av din smartphone. Främst för att rutten kan vara helt annorlunda eller, direkt, det inte finns någon sådan möjlighet.

Betala snabbare med ditt fingeravtryck

Mobilbetalningar, oavsett om det är i en app eller på vilken institution som helst, är vanligt. Och det råder ingen tvekan om att betalningsappar blir mer populära på Android, som bland annat Google Pay, Samsung Pay. Dessa appar används med NFC, vilket är en av nyckelfunktionerna, men de är också utformade för att göra betalningar med en fingersensor

fingeravtryck

Faktum är att i Google Pay och Samsung Pay kan vi ställa in det så att läsaren själv kan göra betalningar när som helst. Istället för att manuellt ange ditt lösenord varje gång du köper något, kan du använda ett av fingeravtrycken du har sparat på din smartphone från avsnittet Säkerhet i dina telefoninställningar. För att göra detta måste vi följa dessa steg:

  • Logga in på Google Play Butik.
  • Gå in i inställningsmenyn med ditt profilfoto.
  • Vänligen välj Biometrisk autentisering
  • Ange lösenordet för ditt Google-konto för att bekräfta ändringen.

Men för att kunna anpassa denna funktion måste vi ta hänsyn till att vi kan använda den som vi registrerat på vår telefon. Därför kommer du alltid att bli ombedd att konfigurera det här alternativet i applikationsinställningarna först. Vissa terminaler har till och med ett alternativ: om du trycker på läsaren flera gånger öppnas kreditkortet som vi registrerat hos Google Pay eller ett annat betalningssystem direkt. För att vi inte behöver komma åt själva applikationen för att kunna betala med vår mobila enhet när vi ska göra en betalning till någon fysisk institution.

Fingersensorgester

Som tur är erbjuder vissa terminaler som har en fingeravtrycksläsare inbyggd i skärmen, på sidoknappen eller på baksidan möjligheten till olika funktioner. Som är fallet med Samsung Galaxy med One UI eller Huawei mobila enheter som kan aktivera några extra funktioner för fingersensorn.

Dess konfiguration inkluderar några av de mest bekväma gesterna, som det faktum att den låter oss öppna, stänga meddelandepanelen eller svara … Således är den biometriska läsaren ett av de hårdvaruelement som kan maximeras för andra funktioner, som i det här fallet.

När det till exempel kommer till den första funktionen kan vi ha mer tillgång till all information som visas i meddelandefältet. Den vanligaste metoden vi använder är att svepa från toppen av pekplattan till botten av skärmen. Men på detta sätt kan vi använda fingersensorn för att komma åt, vilket helt ökar hastigheten för åtkomst till dem.

gestos sensor Huella Samsung

För att kunna aktivera detta fusk kommer det att bero på mobiltelefonen. När det gäller Huawei måste vi komma åt inställningsmenyn och gå in i Säkerhet och sekretess. När vi väl är inne måste vi leta efter fingeravtrycks-ID. När vi kommer in kommer alla etiketter som den asiatiska tillverkaren erbjuder oss att dyka upp. Tvärtom, om vi har en Samsung-smartphone med One UI kommer vi att introducera avancerade funktioner och sedan Gesektion för digital sensor

När vi kommer in behöver vi bara aktivera strömbrytaren. Och för att komma åt meddelandefältet i båda märkena behöver vi bara svepa nedåt. I händelse av att du vill stänga den måste du göra den motsatta gesten.

Ta foton med en fingeravtrycksläsare

Visst har vissa nivåer av mjukvara blivit en grundläggande aspekt för oss när vi bestämmer oss för om vi ska köpa en viss smartphone, eftersom var och en av dem har anpassningsbara funktioner. Som det är nu är det ett faktum att kunna fota med hjälp av fingersensorn på en mobiltelefon.

Och vissa mobiltelefoner har den här funktionen i sina inställningar. Det vill säga ytterligare funktionalitet som tillåter oss ta en bild med en läsare … Precis som fallet är med Huawei eller Xiaomi, att så fort du sätter fingret på läsaren och kör det kommer vi att ta en bild. Man bör dock komma ihåg att denna funktion inte är aktiverad som standard, så vi måste aktivera den i terminalinställningarna.

Om vi ​​har Xiaomi måste vi öppna kameran och klicka på de tre horisontella staplarna längst upp för att visa en meny med olika fotograferingslägen. Så fort vi går in i dem flyttar vi menyn tills vi hittar ett avsnitt som heter Avancerade inställningar, i den här menyn hittar vi ett alternativ som heter Fingeravtrycksslutare som vi måste aktivera för att kunna fota med fingeravtrycksläsaren.

Använd huella dactilar Xiaomi

När du väl har aktiverat, när du har ramat in ett foto, behöver du bara trycka på fingeravtrycksläsaren en gång för att ta bilden, precis som den fysiska avtryckaren för en telefon. Naturligtvis är detta ett bra alternativ när vi mår dåligt av att trycka på en knapp på skärmen.

När det gäller Huawei måste vi gå in i Inställningar och ange Säkerhet och integritet och sedan komma åt fingeravtrycks-ID:t. Efter det kan vi slå på direktåtkomst via en digital läsare för att snabbt komma in i kameran på vår mobila enhet. Efter att vi har aktiverat möjligheten att ta ett foto eller spela in en video behöver vi bara trycka och hålla ned fingersensorn för att ta ett foto eller spela in en video.

Relaterade artiklar

Back to top button