MIUI 13: presentationsdatumet läckte online

ECOVACS

Hittills har det talats om MIUI 13, även om vi bara under en omständighet har sett en explicit och officiell referens till det nya användargränssnittet. Alla andra rykten som dök upp visade sig dock vara antingen ofullständiga eller bestämt opålitliga, som i fallet med livebilderna av Xiaomi Mi MIX 4. Faktum är att det nu är offentligt att Xiaomi arbetar med det, nyheter som kunde dra upp näsan åt dem som fortfarande väntar på MIUI 12.5. Också för att tydligen den stora uppdateringen kommer snabbare än du kunde ha förväntat dig (men det finns fortfarande fördelen med tvivel).

Är MIUI 13 runt hörnet? Xiaomi pratar om debutmånaden

För att göra en kronologisk sammanfattning, här är releasedatumen för de olika versionerna av MIUI 1:

Som du kan se var MIUI 12.5 i själva verket den första mellanversionen av Xiaomis proprietära gränssnitt. Anledningen till att han bestämde sig för att släppa en “.5”-version är inte känd, men vi antar att pandemin kan vara inblandad. Alla företag har drabbats av nedgångar i arbetet, även de som sysslar med mjukvara. Därför är det rimligt att tro att MIUI 12.5 på något sätt är en “stopgap”-version (trots de olika innovationerna) som väntar på att återuppta heltidsarbete och skapa MIUI 13.

Men bortsett från detta övervägande kvarstår faktum att den nya stora uppdateringen kan komma tidigare än väntat. Tidigare hade jag fört fram idén om en presentation för slutet av 2021, men så skulle inte bli fallet. En av Xiaomi-utvecklarna publicerade ett inlägg på Weibo och pratade om framtiden för MIUI. Och bland hans uttalanden finner vi en ganska tydlig mening:

“”

xiaomi miui 13

Enligt hans ord skulle därför en ny version av MIUI komma under augusti månad 2021. Det finns ingen tydlig hänvisning till namnet på denna version, så det är inte känt om det är MIUI 13 eller kanske en ” ytterligare mellanliggande version, kanske i form av MIUI 12.6. Faktum är att augusti månad lovar att bli “het”, även om MIUI-teamet under den månaden kommer att släppa optimeringar för att undvika överhettning. Vad ingår i den här nya mjukvaruversionen?

Ett presentationsdatum saknas fortfarande

xiaomi miui 13

Till en början talades det om augusti som månaden för debuten av MIUI 13, men en av de ansvariga för Xiaomi det uttalas inte om det och svaret är inte alls optimistiskt. , från Xiaomi Groups PR-avdelning, avslöjade att MIUI 13 kommer att föra med sig förbättringar och optimeringar för användarupplevelsen, men att kommer att lanseras senare under året. Kort sagt, Mi Fans kan njuta av sommarlovet utan att tänka på nästa stora uppdatering av gränssnittet i Lei Juns hus eftersom – tyvärr – det verkar som att vi fortfarande måste ha tålamod.

Vi har slutperioden | Uppdatering 30/09

Efter de första ryktena som såg lanseringen av det nya gränssnittet i augusti har saker och ting förändrats radikalt. Samma VD och grundare Lei Jun släppte ett uttalande och hävdade att MIUI 13 fortfarande kommer att ta tid, med tanke på att mjukvaruteamet fortfarande arbetar med sin optimering.

xiaomi miui 13 datum

Lei juni bekräftade att MIUI 13 kommer att släppas i slutet av 2021. Detta innebär att vi i slutet av året bör se utrullningen av uppdateringen för de första kompatibla modellerna, vi antar från Xiaomi Mi 11-serien. Och det är därför möjligt att de första MIUI 13 ROM:erna också är baserade på Android 12, även om det fortfarande är tidigt att ta det för givet.

Samtidigt har MIUI:s officiella Weibo-profil börjat reta kinesiska fans. Ett av de senaste inläggen hänvisar till månaden november 2021: om det är utgivningsperioden för MIUI 13?

xiaomi miui 13

Lei Jun pratar om MIUI 13 | Uppdatering 05/11

Den här gången tänkte Xiaomi-patronen själv på nästa version av MIUI, Lei Jun. Med ett inlägg på Weibo, VD för företaget talade något kryptiskt om förväntningarna som strömmade ut på MIUI 13.

Utan att säga för mycket om det, lät Lei Jun sina användare veta att den nya MIUI är på väg att anlända i slutet av 2021. Det säger sig självt att, precis som alla större MIUI-uppdateringar, kommer den att starta först från Beta, som förutsetts av en sektorsläckare, på kinesiskt territorium. Därför kommer vi för oss västerlänningar att prata om det igen under de första månaderna av 2022, kanske med lanseringen av Xiaomi 12.

xiaomi miui 13 datum

Har vi en dejt? | Uppdatering 14/12

Vi har pratat om det långt och brett, men nu verkar det som att vi är där. Enligt uttalanden från Xiaomiui-läckaren, alltid mycket pålitlig i ämnet, kommer MIUI 13 att presenteras officiellt på 28 december. Det stämmer, samma dag som de nya smarttelefonerna i Xiaomi 12-serien ska presenteras officiellt. Och jämfört med tidigare år verkar det som om uppdateringen den här gången kommer att starta i stabil form redan samma dag. Som rapporterades nyligen har faktiskt MIUI 13 redan genomgått intern testning i minst en månad, därför skulle den vara redo att stabil debut. Detta bör uppenbarligen hända på Xiaomi 12, men också på Xiaomi 11, 11 Ultra, Redmi K40 Pro Och K40 Pro +.

⭐️ Upptäck GizChina adventskalender med 25 supererbjudanden att avslöja varje dag fram till jul.

Relaterade artiklar

Back to top button