MIUI 12: anpassa kameraappens gränssnitt –

MIUI 12 detta är den senaste versionen av en av de mest populära anpassningsnivåerna på marknaden. Version 12.5 har många nya funktioner och totalt sett kan vi njuta av fler anpassningsalternativ för vår telefon. Till och med kameran, och vi pratar inte om fotograferingsverktyg, utan miljön där vi fotograferar dem, vilket skulle kunna bli roligare med dessa inställningar.

Och ja, MIUI har ett stort antal funktioner för att anpassa hela kameragränssnittet efter vår smak, så att när vi gör det hittar vi alla funktioner där vi förväntar oss att de ska vara, och med det mest tilltalande utseendet och känslan för vår smak.

Anpassa din kamera

Telefonfotografering är en av de saker vi gör nästan varje dag, och naturligtvis, ju mer bekant och intim miljö vi tar bilder i, desto bättre bilder kan vi ta samtidigt som vi kan. få ut mer av det. till kameran … För att göra detta kommer vi att kunna placera på de platser som verkar mest användbara och praktiska, olika alternativ för att skapa en scen i enlighet med våra krav.

kamera xiaomi MIUI 12

Tack vare alternativen som MIUI 12 erbjuder för att anpassa det, kommer vi att ha möjlighet att välja den övergripande designen av kameragränssnittet, fotograferingslägena vi kan komma åt, såväl som färgerna på detta gränssnitt, och till och med anpassa ljudet på kamera. kamera app. I det här fallet kommer nästan alla områden av kameraapplikationen att vara anpassad efter vår smak så nästa gång vi tar ett foto kommer allt att vara där vi förväntar oss det, och även färgkodat för att matcha resten av vår telefon. Därefter kommer vi att se hur du kommer åt dessa inställningar och vad de alla erbjuder oss för att ge våra Xiaomi-telefoner.

Hur kommer jag åt dessa inställningar?

Nåväl, långt ifrån vad vi kanske tror, ​​inställningarna för att anpassa hela kameraupplevelsen finns inte med Allmänna Inställningar men i de som mobilkamera appen har MIUI 12. För att komma åt dem måste vi göra följande:

  • Öppna kameraappen
  • Välj de tre horisontella ränderna i det övre högra hörnet.
  • Klicka på knappen Inställningar.
  • I det här avsnittet klickar du på knappen “Konfigurera”.

kamera xiaomi MIUI 12

Här hittar vi fyra olika sektioner där vi kan anpassa kamerans app-område efter eget tycke. Dessa är layoutfunktioner, kameralägen, färger och ljud. I alla kommer vi att kunna göra följande:

Välj snabba genvägar till kameran

MIUI 12-kameraappen har snabb genvägsserie för att kunna komma åt olika fotograferingslägen så snabbt som möjligt, vilket är väldigt viktigt om vi har hittat en bra scen att fotografera och behöver ha en kamera redo. Så snart som möjligt. Tja, det här är en sektion som fungerar på samma sätt som Android-snabbgenvägarna som visas när vi flyttar från toppen av skärmen inåt. I det här fallet har vi över tio inställningar att välja mellan, beroende på mobiltelefon.

kamera xiaomi MIUI 12

I den övre halvan ser vi ” hemskärm Vilket i princip visar oss genvägarna som kommer att finnas till hands när vi sveper ner på skärmen när vi har kameran öppen. Vi behöver bara trycka länge på ikonerna för att flytta dem från en meny till en annan, från ytterligare funktioner till huvudskärmen.

Konfigurera åtkomst till kameralägen

Xiaomi har tagit hand om även de minsta detaljerna för att ge oss möjligheten att anpassa hur vi tar bilder med vår telefon. Och en av de viktigaste är alternativet “Kameralägen”, som uppmanar oss att exakt ändra kamerans gränssnitt när vi kommer åt olika lägen. Som standard kan vi gå från ett fotograferingsläge till ett annat flytta fingret till lägeskarusellen från ena sidan till den andra.

kamera xiaomi MIUI 12

Denna metod kallas Fliken Mer och vi kan ersätta den med en annan som heter Mer panel det fungerar annorlunda. Om vi ​​väljer detta, för att komma åt resten av lägena, måste vi flytta den lilla vita horisontella stapeln längst upp. Detta kommer att visa alla de fotograferingslägen som vi har till vårt förfogande. Därmed kan tillgången till alla lägen skräddarsys efter vad som är mest naturligt eller enkelt för oss.

Välj primärfärger

Xiaomi ger oss också möjligheten att välja vilka färger kommer att råda i MIUI-kameragränssnittet. Det här påverkar naturligtvis inte de fotografier vi har tagit. Men det gör att vi kan anpassa den och anpassa den till telefonens övergripande utseende. Så fort vi går in i det här alternativet har vi en meny där en förhandsvisning av kameragränssnittet visas högst upp på skärmen.

kamera xiaomi MIUI 12

Längst ner ser vi en serie färger, nämligen sex, bland vilka vi kan välja att kunna ändra färgen på kameratypsnitten, texterna som identifierar vart och ett av lägena och färgen på var och en av ikonerna. som visas överst på skärmen. Vi har gula, orange, lila, turkosa och blå färger. När vi väljer var och en av färgerna kommer vi att se förhandsgranskning av vad gränssnittet kommer att vara , inklusive utseendet på tapeter med färg enligt det nya gränssnittet. Du behöver bara klicka på den färg du vill ha och sedan på knappen Apply så att vi kan ge den en ny färg som vi kan returnera när vi vill.

Ja, du kan också anpassa slutarljudet

Ytterligare en demonstration av att Xiaomi har tagit stor omsorg för att säkerställa att vår kameraupplevelse är så personlig och njutbar som möjligt. Eftersom de inte bara såg till att vi kunde anpassa utseendet på kameragränssnittet, utan också ljudet som avtryckaren kommer att göra när man skjuter. Anpassningsnivån går upp till denna punkt. För att göra detta måste vi trycka på knappen “Ljud” för att komma åt en meny där vi kan välja mellan fyra olika ljud.

kamera xiaomi MIUI 12

Dessa är standard, retro, bio och modern. Och sanningen är att namnet på var och en av dem bara är en ursäkt för att skilja den ena från den andra, och inte för att det har mycket gemensamt med ljud. Dessutom representeras var och en av dem av en annan bild, som låtsas syntetisera ljud. Detta är intressant eftersom vi på så sätt kan ändra det klassiska slutarljudet till ett annat som det ser inte ut som att vi manipulerar kameran … Detta är vad som gör att vi kan ta bilder under ovanliga förhållanden, när telefonen avger ett ljud som mycket väl kan tillhöra vilken applikation som helst, till exempel från kameran. Som du kan se är anpassningsalternativen många och varierande.

Relaterade artiklar

Back to top button