MIUI 12.5 lanserar nytt inkognitoläge på Xiaomi-telefoner –

Xiaomi fortsätter att ta gigantiska kliv för att fortsätta att ge fler nyheter och bättre till sina användare inom sin personaliseringsnivå. En av de senaste uppdateringarna för MIUI 12.5 är nytt inkognitoläge … Denna nya funktionalitet hos den kinesiska tillverkarens mobiltelefoner är mycket lik den funktion som tillkännagavs under Google I/O 2021. Den visade att Android 12 kommer att lägga mycket mer vikt vid integriteten och säkerheten för sina enheter.

Även om det fortfarande är okänt om Xiaomis första Android 12 ROM kommer att sammanfalla med lanseringen av den efterlängtade MIUI 13, är sanningen att det asiatiska företaget nu har beslutat att implementera denna nyhet som säkert kommer att älskas av många. Främst för att du med detta nya verktyg kommer att kunna låsa vissa delar av din mobiltelefon med ett klick, utan att behöva gå till inställningarna för varje komponent.

MIUI inkognitoläge

Den här gången gjorde han det genom att implementera ett nytt inkognitoläge. möjligheten att stänga av olika behörigheter från vår egen mobila enhet. Och ett mycket tydligt mål: att skydda vår integritet från alla applikationer där vi har beviljat tillgång till en viss komponent i vår Xiaomi.

Modo Incógnito Xiaomi

Den här nyheten kom via den senaste stängda betaversionen av MIUI 12.5 , med firmware nummer 21.6.28. I den har ett asiatiskt företag börjat implementera detta läge, som finns i avsnittet Sekretess i konfigurationen av själva lagret. Och, som vi sa, dess mål är att öka vår integritet för att uppnå autentiskt skydd, eftersom vi med ett klick kan pausa alla behörigheter som är associerade och som vi har beviljat för platsen, mikrofonen och kameran på vår terminal.

Därför efter aktivering inkognitoläge i MIUI-inställningar , kommer de behörigheter som vi har gett till de olika applikationerna installerade på vår smartphone att tas bort automatiskt. Dessutom, genom att göra detta kommer vi inte att tillåta dessa applikationer att registrera vår plats, spela in ljud från vår mikrofon eller video genom kameran.

Det uppnås också att olika applikationer inte kan samla in vår data. På så sätt lyckas Xiaomi avsevärt förbättra vår integritet eftersom vi inaktiverar åtkomst till dessa komponenter i vår telefon. Och allt tyder på att denna funktion är en del av nyheterna som vi kommer att se i framtiden i MIUI 13.

Relaterade artiklar

Back to top button