Misstaget som dömde till Galaxy Note 7 kan nu försena Galaxy S8

Den 2 september tillkännagav Samsung det (första) återkallandet av Galaxy Note 7, bara dagar efter de första sporadiska rapporterna om spontant brända/exploderade enheter. Det var ett mycket snabbt beslut, som syftade till att skydda kunderna och företagets goda namn, men kanske för förhastat, med tanke på att den verkliga boven till olyckorna ännu inte hade kunnat fastställas. En ny rapport från Wall Street Journal i själva verket försöker han kasta lite ljus över historien och dess timing.

Enligt vad som hittades på de första defekta enheterna skulle det ha förekommit en misstänkt svullnad i batterierna som skulle ha fått Samsung att skylla på bara batterierna tillverkade av Samsung SDI Co., eftersom de som gjorts av andra partners inte verkade ge några problem. Intuitionen verkade bra, men den var långt ifrån definitiv och bekräftad, särskilt som orsaken till dessa utsprång förblev ett mysterium. D.

J. Koh, chef för mobildivisionen sedan december förra året, har dock valt den snabba vägen och omedelbart återkallat den 2,5 miljoner Galaxy Note 7 som är i omlopp, för att inte lämna kunderna i tvivel och frukta en förvärring av krisen.

Två veckor efter att ersättningsenheterna, med batterier från en annan leverantör, hade distribuerats fick Samsung dock erkänna att den initiala diagnosen varit för hastig, och även på grund av pressen från viktiga partneroperatörer, bl.a. Verizonhar det koreanska företaget beslutat att permanent stoppa produktionen och försäljningen av Galaxy Note 7, med vad Mr. Koh kallade “en av de svåraste utmaningarna vi någonsin har ställts inför”

Vid tidpunkten för försäljningsstoppet hade Samsung därför fortfarande ingen aning om vad som orsakade de upprepade incidenterna (och vi tror inte att företaget ännu har kommit till kärnan av saken), och det skulle ha orsakat en dröjsmål minst 2 veckor i utvecklingen av Galaxy S8som därför kanske inte presenteras den 26 februari, som man tidigare trott, eller i alla fall kommer lite sent på marknaden, för Samsung har säkert inte råd med andra fel.

Bolaget har verkligen förlorat hittills ca 20 miljarder dollar i marknadsvärdemedan kostnaden för återkallelsen, både vad gäller utgifter för att genomföra den och förlorad försäljning, uppgår till ca. 5 miljarder, men dessa är alla siffror i vardande. Vad som är säkert är att Samsungs iver har kostat det dyrt för nu, men vi är inte så säkra på att vi vill skylla på det, eftersom det i princip var den bästa lösningen för köpare.

Relaterade artiklar

Back to top button