Missat samtal bluff till 693 905 949 –

Telefonbedrägerier är vanliga. Tyvärr får vi ofta samtal från okända nummer, som vi måste svara på. Som om det inte vore nog vet vi nu att det finns andra typer av bedrägerier som går ännu längre, som missade samtalsbedrägerier från länder som Elfenbenskusten, Ghana, Nigeria, Albanien eller Bosnien … Den avslöjade bluffen är inte från utlandet. Faktum är att vi kommer att få ett missat samtal från en mobiltelefon i Spanien.

Med tanke på vad vi har sett på sistone är den allmänna rekommendationen att inte svara på missade samtal från nummer vi inte känner till. Problemet är att vi alltid väntar på något, oavsett om det är en Amazon-bud som ringer oss, en tekniker som ska renovera hem, ett eventuellt nytt jobb eller många andra fall vi kan tänka oss. Dessa brottslingar, som försöker lura oss med ett missat samtal, drar fördel av detta, vilket konstigt nog, många tvingas återvända

693 905 949, ring inte

Även om aktiviteten toppade i april och maj i år, med upp till 10 000 17 000 missade samtal på en dag, är sanningen att denna bluff inte har försvunnit. På en av de mest kända webbplatserna för att hitta spamnummer ser vi att den redan har kört XNUMX XNUMX sökningar och vi har till och med Klagomål 54 i form av kommentarer om den här telefonen. Den senaste husrannsakan genomfördes för några minuter sedan, vilket visar att de fortsätter sin verksamhet ostraffat.

De flesta rapporter säger att de lägger på och att vi måste ringa tillbaka. Vissa användare säger faktiskt att de har blivit uppringda udda timmar som tidiga morgontimmar … I det här fallet bör Stör ej-läget vara aktiverat från och med nu på vår mobiltelefon, åtminstone under de timmar då vi vill sova gott.

Andra användare anger att de utger sig för att vara anställda i vårt elbolag utan att fylla i en korrekt presentation och erbjuder oss en rabatt. Många rapporter tyder på att de poserar som Naturgy, men vi kunde inte bekräfta att detta är en telefon från det här företaget.

Rapporterna säger hela tiden att de ber oss om data till minskad elräkning … Faktum är att vissa användare säger att de blev uppringda på 10 olika nummer på bara 10 minuter. Vissa liknande telefoner kan vara 662970264 och 662970219. Det kommer att finnas tre nummer totalt som kommer att utföra hela denna “operation”.

Om vi ​​ser ett samtal från dessa telefoner kommer vi därför automatiskt att blockera dem på vår mobiltelefon så att de stör oss inte längre och för att undvika varje möjlighet att bli lurad av några av de påstådda erbjudandena.

Relaterade artiklar

Back to top button