Mini LED kommer till MacBook Air 2022, säger Kuo

Enligt analytikern Ming-Chi Kuo förutspås Apple införliva mini-LED-skärmteknologi i en MacBook Air-modell som kommer att debutera 2022.

Kuo i ett meddelande till investerare på fredagen sa att Apples nästa generation MacBook Air kommer att anta en 13,3-tums mini LED-skärm. För närvarande har MacBook Air en 13,3-tums Retina-skärm med standard LED-bakgrundsbelysning.

Tack vare lokal nedbländning kommer inkorporeringen av mini-LED-teknik att leverera kraftigt ökade kontrastförhållanden, djupare svärta och högre maximal ljusstyrka jämfört med befintliga modeller.

Apple introducerade mini LED till sin produktlinje med 12,9-tums iPad Pro som debuterade i april. Döpt till Liquid Retina XDR, skärmen har en bakgrundsbelysning som består av mer än 10 000 mini-LED:er grupperade i 2 596 lokala dimningszoner. Resultatet är en LCD-skärm med kontrastförhållanden som konkurrerar med OLED.

Det ryktas allmänt om att Apple kommer med mini LED till MacBook Pro senare i år. Medan teknikjätten begränsade integrationen på iPad Pro till den större 12,9-tumsmodellen, förväntar Kuo att både 14- och 16-tums bärbara MacBook Pro-datorer kommer att dra nytta av skärmtekniken.

Framöver ryktas det också att en efterlängtad renovering av iPad mini kommer att få mini LED-behandlingen. Kuo förutspådde först förändringen förra året och en rapport stödde dessa påståenden denna vecka.

Kuo i dagens anteckning sa att Sunrex kommer att ansluta sig till Apples försörjningskedja senare i år för att tillhandahålla ljusguider för MacBook Air-saxbrytartangentbord.

Analytikern tror att Apple kommer att släppa en mini-LED-utrustad MacBook Air i mitten av 2022. Om utbudsbristen fortsätter att förbättras, sa Kuo att han förväntar sig att de totala MacBook-leveranserna kommer att växa till 20 miljoner till 22 miljoner enheter 2022 på grund av efterfrågan på den nya MacBook Air och andra modeller med förbättrade Apple Silicon-chips.

Relaterade artiklar

Back to top button