Miljöpåverkan av NFT:er: Hur påverkar krypto miljön?

I den här artikeln kommer vi att prata om miljöeffekterna av NFT. För en mer hållbar NFT-upplevelse är det mycket viktigt att diskutera och forska om hur kryptovalutor påverkar marknaderna och koldioxidavtrycket för NFT. Under de senaste åren har NFTs, eller oföränderliga tokens, blivit allt mer populära. NFT:er används vanligtvis för att överföra äganderätten till digitala konstverk och samlingar. Det händer också att NFT:er ibland uppnår konststatus.

Det är dock nödvändigt att använda blockkedjan för att överföra tillgångar till plattformar, och det har en kostnad.

Vilka är miljöeffekterna av NFT?

Miljöpåverkan från NFT är en fråga som påverkar alla kryptotransaktioner. Som vi nämnde tidigare använder de flesta NFT:er Ethereum-blockkedjan. Datorer i nätverket, nämligen gruvarbetare, konkurrerar med varandra. Rätten att godkänna spärren ges till den första datorn i nätverket och belönas också. Dessutom utgår en provisionsavgift för varje transaktion i blocket.

Vikten av att hitta en lösning i proof-of-work-systemet ökar med Ethereum- och gaspriserna. Som ett resultat är gruvarbetare motiverade att spendera mer pengar på datorhårdvara. Denna situation ökar elanvändningen och efterfrågan parallellt. Miljön blir lidande om produktionen fortsätter utan något miljöskydd från energi, andra källor som släpper ut växthusgaser eller på annat sätt skadar ekosystemet.

Det är inte exakt känt hur NFT påverkar ekosystemet. Endast en liten andel av transaktionerna på Ethereum-blockkedjan görs som NFT. Det är också okänt i vilken utsträckning gruvarbetare påverkar datorkraften. NFT tros ha viss effekt. Men det kanske inte är lika betydande som den totala ökningen av användningen av krypto och decentraliserad finans (DeFi).

Hur fungerar NFT?

Blockchain-teknik används som en oföränderlig token för att verifiera ägandet av en tillgång. NFT:er skiljer sig lite från kryptovalutor på grund av den specifika information de innehåller. Eftersom NFT:er är oföränderliga kan den ena jämförbara inte ersättas av den andra. Bitcoins värde förblir detsamma hela tiden, men det är inte fallet med NFT.

De flesta NFT:er präglas eller handlas med Ethereum blockchain. På Ethereum blockchain, när en användare köper NFT, betalar de i ethereum till den nuvarande ägaren av NFT eller marknadsplatsen som sponsrar transaktionen. Efter att betalningen är gjord kommer NFT till den virtuella plånboken. Transferrelaterade provisionsavgifter eller serviceavgifter ingår också i betalningen.

Ägare (gruvarbetare) av datornätverket som används för att bekräfta transaktioner på blockkedjan drar också nytta av dessa överföringar.

Vilka är miljöeffekterna av NFT?

En NFT är som att inneha rättigheterna till ett konstverk eller ett samlarföremål. Det är nästan omöjligt att hindra någon från att göra en digital kopia av en film eller bild som alla kan se. Men att ha lagliga rättigheter är mer som att äga en konstnärs originalkonstverk, medan att äga kopior är mer som att äga ett tryck av lägre kvalitet. Kopior är i princip värdelösa, men original är “ovärderliga”.

Vad är grön NFT?

NFT:er kan göras mer miljövänliga genom att minska deras miljöpåverkan.

För det första fanns det ett tryck i kryptovalutaindustrin att använda mer hållbara energikällor för gruvdrift. Denna lösning har dock sina egna problem, inklusive det ständiga trycket på elsystemet, det faktum att förnybar energi kan användas för andra akuta behov hos människor.

Förändringar av den underliggande tekniken för NFT är bland andra alternativ. NFT-relaterad konsumtion och utsläpp av växthusgaser kan minskas med hjälp av en blockchain som använder den mer effektiva energisäkringsmetoden. Genom att säkra en viss mängd kryptovaluta under ett proof-of-stake-system har gruvarbetare möjlighet att verifiera följande block på blockkedjan.

Vilka är miljöeffekterna av NFT?

Cardano och Solana är blockkedjor som för närvarande möjliggör NFT och använder proof-of-stake-funktionalitet. Ethereum försöker migrera till Ethereum 2.0, en proof-of-stake-mekanism. Även om Ethereum har arbetat med denna övergång ett tag, finns det inget klart datum för övergången.

Att lägga till ett andra lager till blockkedjan är ett annat sätt att ta itu med miljöpåverkan från NFT. Vem som helst kan bearbeta transaktioner med ett andra lager utanför blockkedjan. Detta möjliggör batchbearbetning av en enda stor transaktion på blockkedjan. Varje blockkedja har också en “Layer 2”-lösning.

Vad väntar NFTs i framtiden?

Både konstnärer och samlare gör betydande ansträngningar för att göra NFTs mer miljövänliga. Dessutom finns det press på hela kryptovalutabranschen att minska den negativa påverkan av kryptotillgångar på miljön.

Branschen kan erbjuda ett mer miljövänligt sätt att köpa, sälja och samla in NFT. Många NFT-marknadsplatser och plattformar främjar miljövänligheten hos sina tjänster. Det är möjligt för extra NFT-projekt att migrera till dessa infrastrukturer och utnyttja blockkedjor med hjälp av proof-of-stake konsensusmekanismen.

Vilka är miljöeffekterna av NFT?

Andra blockkedjor saknar dock tillförlitligheten hos Ethereum, som stöder de smarta kontrakt som krävs för NFT. Till exempel kan större NFT, inklusive originalverk av artister som Beeple, vilja använda Ethereum-nätverket. Som ett resultat är det upp till Ethereum-nätverket att uppgradera till Ethereum 2.0 och skapa ett solidt lager 2 för NFTs på Ethereum-blockkedjan. Huvudmålet här är att minska miljöpåverkan från NFT och miljöpåverkan från kryptotillgångar.

Hur påverkar kryptovalutor miljön?

Mängden energi som förbrukas för att bryta Bitcoin och kryptovaluta kan inte direkt beräknas, utan kan beräknas utifrån nätverkets hashkraft och mängden som används av gruvriggar, som är lättillgängliga för köp. Enligt de senaste uppskattningarna av landets energiförbrukning för 2019 och Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index, verkar den mest utvunna kryptovalutan vara Bitcoin. Man beräknar att produktionspunkten använder cirka 218 Terawatt-timmar (0,13 procent av världens energiproduktion) och 85 Terawatt-timmar (0,38 procent) elektricitet.

Vilka är miljöeffekterna av NFT?

Baserat på energianvändning fram till 9 juli 2022 använder Ethereum, det näst största kryptovalutanätverket, en beräknad 62,77 Terawatt-timmar el. Detta är jämförbart med Schweiz elförbrukning. En typisk Ethereum-transaktion använder 163 kilowattimmar el, vilket motsvarar vad ett typiskt amerikanskt hushåll använder på 5 dagar.

Ska du investera i NFT?

Om NFTs har fångat din uppmärksamhet och du inte vet något om NFTs, bör du göra din research innan du investerar. Att hitta NFTs med hjälp av proof-of-stake blockchain är inte svårt. Om du inte vill använda blockkedjan Ethereum kan du gå miste om de mest kända NFT-kollektionerna.

Ännu viktigare, överväga volatiliteten på marknaden för NFT:er. De kan fluktuera i värde ännu mer än kryptovalutor, och eftersom de inte är omsättningsbara kan det vara svårare för dig att sälja dem. Om du behöver sälja något kan du behöva nöja dig med mindre än varans värde eller vänta på att en köpare ska uppfylla ditt begärda pris.

Om du bestämmer dig för att investera i NFT, se till att köpa en artefakt som du kommer att vara stolt över att äga. Den goda nyheten är att om du aldrig säljer den skadar du inte miljön mer.

Relaterade artiklar

Back to top button