Microsofts vd förklarade: Trump ville att TikTok skulle köpas

När ryktet spreds förra året om att Microsoft var intresserade av att förvärva den populära sociala nätverksappen TikTok var många människor i teknikbranschen förvirrade. Vad var kopplingen mellan Microsoft, som tjänar det mesta av sina pengar på att sälja produktivitetsprogramvara och tjänster, och en social medieplattform som TikTok?

Satya Nadella: “Trump försökte få Microsoft att köpa TikTok.”

Microsofts vd, Satya Nadella, gjorde uttalanden om TikTok, som skulle ha varit ett av hans största förvärv om det hade skett sedan han blev vd för företaget för sju år sedan. Företaget hade tidigare förvärvat Minecraft 2014, LinkedIn 2016 och GitHub 2018. Det konstaterades att var och en av dessa åtgärder handlar om att bygga en gemenskap.

När TikTok blev intresserad av Microsofts arbete med barnsäkerhet och ansträngningar för att utveckla en bättre community på Xbox-spelkonsolen, välkomnade Satya Nadella möjligheten. Microsofts VD gjorde också uttalanden i en intervju, “Det här tillät oss”. Sedan förvandlades affären till ett drama med hög insats mellan TikTok och alla amerikanska företag som potentiellt skulle spendera pengarna på att köpa populära sociala medier.

Donald Trump arbetade i hemlighet med affären och gjorde offentliga uttalanden

Nadella fortsatte med sina uttalanden, “Donald Trump arbetade i hemlighet med affären och gjorde offentliga uttalanden, inklusive krävde en illegal upphittaravgift, om transaktionen skulle inträffa. Sedan blev Walmart och Oracle inblandade.” sa.

Microsofts vd förklarade: Trump ville att TikTok skulle köpas

“Det här är det konstigaste jag någonsin jobbat med”, fortsatte Nadella och delade med sig av sina tankar om utvecklingen. På frågan om hans möte med USA:s president vägrade Nadella att ge detaljer.

Nadella hävdar att hon inte känner till affären i dag. Under våren sa rapporter att Microsoft försökte köpa Discord för cirka 10 miljarder dollar. Men även denna affär misslyckades.

Bakom Trumps köpbeslut låg att han ville att den amerikanska divisionen av TikTok skulle skötas av ett amerikanskt företag själv. På så sätt siktade Trump på att se till att amerikanernas data förblev i USA. En preliminär överenskommelse träffades också mellan de två företagen. Affären avbröts dock efter att Donald Trump förlorat valet.

Relaterade artiklar

Back to top button