Microsofts nästa smartphone blir inte Surface Phone, men den kommer att baseras på … Android ?! (Foto)

Note: We hope you enjoy reading this article: Microsofts nästa smartphone blir inte Surface Phone, men den kommer att baseras på … Android ?! (Foto)

Svängningen av rykten om den svårfångade Surface Phone tillåter inte Microsoft-fans att sova lugnt och många misstänker nu att Redmond-jätten inte har för avsikt att riskera en enorm investering med liten chans att lyckas. Microsoft har dock de senaste åren aldrig varit helt ointresserad av den mobila världen, utan har snarare fortsatt upptaget med att förbättra och utveckla appar Android relaterat till dess tjänster. Och det här kan vara själva startpunkt för en ny serie enheter.

Detta är vad som framkommer av en diskussion mellan en journalist från Senaste Windows och a anställd i en Microsoft Store, som missade ganska detaljerade referenser om företagets mobila framtid. Den anställde var ganska säker på att säga att Microsoft kommer att lansera nya mobila enheter, inte längre baserade på den nu nedlagda Windows Phone eller på ett projekt som föddes ur dess aska, utan på beprövade Android.

Denna information måste tas absolut med tång, med tanke på att de inte bekräftas av mer konkreta rykten, men tar dem för givna för ett ögonblick, verkar det inte vara en så galen idé, även om det kanske inte är idealiskt med tanke på Microsofts blazon. Å ena sidan skulle detta vara den nästan definitiva kapitulationen till Googles mjukvaruhegemoni i den mobila miljön, å andra sidan det mest förnuftiga försöket att omstart i en sektor som är för avgörande för att undvikas och för att ytterligare stimulera spridning av sina tjänster, genom de utmärkta mobilapparna från Microsoft. Vi kommer att se i framtiden hur mycket sanning i denna berättelse.

Relaterade artiklar

Back to top button