Microsofts hopfällbara ytenhet har nya detaljer läckt ut av analytiker; Vikbar…

Vi fortsätter att höra om Microsoft gör en fällbar yta enhet och nu har vi fått ny information om det, kommer från en ansedd analytiker. Samma källa talar också om en hopfällbar iPad. Vi dissekerar informationen efter pausen.

I slutet av juni fanns information online från analytikerföretaget IHS Markit om att Microsoft arbetade med en tablett / laptop-hybrid med dubbla skärmar. Det sägs vara en 9-tums enhet med 4: 3-aspekt och den inkluderade faktiskt två 9-tums skärmpaneler. Det pratades om Windows Core OS, dubbla gränssnitt och alltid ansluten via 5G. En Intel Lakefield-processor skulle vara inne och till och med Android-appstöd låg på bordet.

Nu har vi extra info om Surface-enheten, med en upplösning på 1920 x 1440 pixlar i korten och en PPI på 267. UI skulle stödja Book Mode. Enheten kommer på marknaden under Q1 eller Q2 2020 och Microsoft förväntar sig att sälja 30k till 40k enheter per månad. Intressant är att källan också talar om en hopfällbar iPad, som kan komma som en rival.

Den kommer att ha en Apple A-serie CPU, och den antyddes av Jeff Lin, biträdande direktör, konsumentelektronik på IHS Markit. Samma Lin hävdar att Apple kommer att göra en enhet med en MacBook-skärmstorlek, men mer på språng, med iOS / iPadOS i mixen. De vikbara och 5G-delarna kommer att vara knepiga att lösa, så vi kan behöva vänta lite mer. Under tiden verkar kodnamnet Microsoft Centaurus inställt för Microsoft Surface-vikbar.

Relaterade artiklar

Back to top button